Vendégváró sütinek is ideális ez a csokis marcipános szelet málnával. Nálunk 20x30 cm-es formában készült, és 32 db szeletet vágtunk belőle. A mi vendégeinknek ízlett :) , készítsd el Te is!
Hozzávalók:
Kb. 20x30 cm-es tepsihez
Mandulás tészta:
4 db tojás
60 g cukor
20 g vaníliás cukor
80 g darált mandula
50 g finomliszt
20 ml étolaj
Csokoládé krém:
3 db tojássárgája
40 g cukor
10 g vaníliás cukor
100 g tejcsokoládé
25 g étcsokoládé
2 dl habtejszín
2 db lapzselatin
1,5 dl habtejszín, habbá verve
Marcipán krém:
2 dl habtejszín
200 g marcipán massza
20 g vaníliás cukor
40 g cukor
3 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín, habbá verve
Málna zselé:
300 g fagyasztott málna
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
kevés reszelt tonkabab (elhagyható)
3 db lapzselatin
Ha szívesen készíted a receptjeinket, akkor szeretettel ajánljuk figyelmedbe a nyomtatott kiadványainkat, amikben további szuper recepteket találsz! :) Csak kattints ide, vagy erre a képre:
Elkésztés:
1. A tésztához a lisztet és a darált mandulát összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az étolajat is. A száraz alapanyagokat és a fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy kb. 21x30 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A csokoládés krémmel folytatjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kétféle csokoládét egy keverőtálba tördeljük. A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a 2 dl habtejszínt. Kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Még forrón a csokoládékra öntjük és alaposan összekeverjük, hogy a csokoládék teljesen feloldódjanak. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.
3.Elkezdjük a süti összeállítását. A kihűlt tésztát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható keretet helyezünk. Ennek hiányában felépíthetjük abban a tepsiben is, amiben a tésztát sütöttük. Ha nem elég magas az oldala, béleljük ki félbe hajtott sütőpapírral. A csokoládés krémet öntsük a tésztára, szükség szerint simítsuk el egyenletesen és tegyük hűtőbe dermedni legalább 1 órára.
4. A marcipános réteghez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A marcipánt daraboljuk bele a 2 dl habtejszínbe, lehetőleg minél kisebb darabokra, mert úgy hamarabb olvad. Adjuk hozzá a kétféle cukrot és alacsony hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg a marcipán teljesen fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük és hozzáforgatjuk a lágy habbá vert 2,5 dl habtejszínt. A kapott krémet ráöntjük a csokoládés rétegre és újabb hűtés következik, legalább 1-2 óra.
5. A zseléhez a málnát felengedés után turmixoljuk és átszűrjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kétféle cukrot a málnához adjuk, illetve belereszeljük a tonkababot is. Felfőzzük, majd a tűzhelyről lehúzva elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Ha a gyümölcs kihűlt, de még nem kezdett el dermedni ráöntjük a marcipános rétegre és visszatesszük hűteni, amíg meg nem húz.
6. Ha a süti megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a keretet. Szeletelve kínáljuk.