Egy könnyen elkészíthető mennyei és mutatós  csokitorta ami nem tartalmaz roppanós réteget, nem szükséges tojás a krémbe, és olajos magvakra sincs szükség! A gyümölcsréteg bármilyen piros gyümölccsel helyettesíthető, és bár mi most reszeltünk hozzá egy kevés tonkababot, de az nyugodtan elhagyható, vagy helyettesíthető akár rumaromával, vagy vaníliával is.


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók

1 db 24cm-es tortához

Kakaós piskótához: 

4 db tojás 

4 ek hideg víz 

160 g cukor 

120 g finomliszt 

40 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Csokoládé moussehoz: 

1 dl tejszín 

100 g tejcsokoládé 

50 g étcsokoládé 

40 g cukor 

1/3 db tonkabab 

3 db lapzselatin 

3 dl tejszín habbá verve 

Gyümölcs zseléhez: 

100 g eper 

100 g málna 

50 g pirosribizli 

80 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

4 db lapzselatin 

Vaníliás fehércsoki moussehoz: 

1 dl habtejszín 

100 g fehércsokoládé 

1 ek vanília aroma 

20 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

3 dl tejszín habbá verve 

Csokoládé glazúrhoz: 

1 dl tejszín 

50 g tejcsokoládé 

50 g étcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítéshez: 

1-2 ek lekvár darált dió 

felvert habtejszín 

liofilizált málna és piros ribizli

torta receptek

Elkészítés

1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét.  A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

2. A csokoládé mousse-hoz az 1 dl tejszínben feloldjuk a csokoládékat, a cukrot és belereszeljük a tonkababot is. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és összeforgatjuk a nem túl keményre felvert  habtejszínnel.

3. A piskótát helyezzük tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) helyezzünk, köré  tortakarikát (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen)!  ebben fogjuk felépíteni a tortát. A piskótára öntjük a mousset és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem húz. 

cukrász kellékek

4. A gyümölcsöket a kétféle cukorral felfőzzük és leturmixoljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük a kidermedt csokoládé moussera. Visszatesszük a hűtőbe, amig a zselé is kidermed.

5. A fehércsokit a cukorral és a vaníliával felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felázott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, összeforgatjuk a felvert habtejszínnel. A mousset a kidermedt gyümölcsre öntjük és a hűtőbe tesszük dermedni. 

6. A glazúrhoz a kétféle csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, majd elkeverjük benne a zselatint. A kidermedt torta tetejére öntjük és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha a torta alaposan kidermedt, óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A piskótát vékonyan körbekenjük lekvárral és bepanírozzuk darált dióval. Tetejét habrózsákkal és liofilizált gyümölcsökkel díszítjük. 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.