Már csak egy pohár pezsgő hiányzik, és már meg is van teremtve a romantikus, és ünnepélyes hangulat.  Egy epres marcipános csoki torta recept az édes pillanatokra. De a gyerekek is egészen biztosan imádni fogják :)

Torta recept

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

2 db tojás 

80 g cukor 

2 ek hideg víz 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Eper krém: 

300 g fagyasztott eper

20 g vaníliás cukor 

50 g barna nádcukor 

½ db citrom leve 

1 dl habtejszín 

15 g étkezési keményítő 

2 db lapzselatin 

Csokoládé krém: 

100 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

2 db tojássárgája 

20 g vaníliás cukor 

1,5 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Marcipán krém: 

200 g natúr marcipán massza 

2 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

3 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

75 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

friss eper 

Elkészítés: 

Torta recept

1. A piskótához a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

2. A fagyasztott epret a kétféle cukorral felolvasztjuk, majd turmixoljuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a habtejszínben és az eperhez öntjük. Közepes lángon, kavargatva sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, miközben időnként átkavarjuk.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal
Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

3. A kihűlt piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. Az eperkrémet a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni, amíg készül a következő réteg.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

4. A csokoládé krémmel folytatjuk. A kétféle csokit egy keverőtálba tördeljük és félretesszük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a 1,5 dl habtejszínt, és kis lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A csokoládéra öntjük és alaposan összekeverjük, hogy a csoki teljesen feloldódjon. Legalább langyosra hűtjük, csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert 1,5 dl habtejszínt. A kapott krémet az eper rétegre öntjük, szükség szerint elsimítjuk és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

5. Közben elkészítjük a marcipán krémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A marcipánt a 2 dl habtejszínbe daraboljuk és hozzáadjuk a kétféle cukrot is. Kis lángon, folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a marcipán teljesen fel nem oldódik. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, ezután forgatjuk össze a lágy habbá vert habtejszínnel. A csokoládés rétegre öntjük és legalább 3-4 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

6. A csokoládé glazúrhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kétféle csokit a habtejszínbe tördeljük és kis lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A marcipános rétegre öntjük és további 1-2 órát hűtjük, amíg a csoki meghúz.

Epres marcipános csoki torta recept fázisfotókkal

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tetejét friss eperrel dekoráljuk.

Epres marcipános csoki torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.