Egy kedves barátnőnktől kaptuk ezt a receptet és, mivel nekünk nagy kedvencünk lett ezért szeretnénk Veletek is megosztani. Ez a pogácsa másnap is finom, puha, így érdemes nagyobb adagot készíteni belőle.

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:  

kb. 60 db-hoz 

250 g finomliszt 

250 g margarin 

250 g túró 

25 g élesztő 

ízlés szerint só 

Tetejére: 

2 db tojássárgája 

150 g reszelt sajt 

Elkészítés: 

A lisztet, sót és a túrót egy tálba mérjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a felkockázott, szobahőmérsékletű margarint. Egynemű tésztává gyúrjuk és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. 

Túró pogácsa fázis fotó 1


A tészta alsó végét felhajtjuk a tészta feléig, majd ráhajtjuk a másik felét. 

Túró pogácsa fázis fotó 2


Ezután az egyik oldalát behajtjuk a tészta közepéig és erre ráhajtjuk a másik felét. Konyharuhával letakarjuk és 20 percig hűtőben pihentetjük. Ezt a folyamatot még 3x megismételjük az előzőekben leírtak alapján. A hajtogatások között 20-20 percig hűtőben pihentetjük a letakart tésztát. 

Túró pogácsa fázis fotó 3


Ha letelt az utolsó hajtogatás utáni pihentetési idő, akkor a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét éles késsel mintázzuk, majd kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával és megszórjuk a reszelt sajttal. 150 C fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Túró pogácsa fázis fotó 4


Túró pogácsa
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.