A meggy az egyik leghálásabb gyümölcsünk  hiszen minden évszakban hozzájuthatunk ha nem is friss állapotában de fagyasztva és befőttként egyaránt. Sokféle ízvilághoz kitűnően párosítható, mi ezúttal a kókuszt választottuk mellé. Próbáld ki, megéri😉

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók: 

1 db 20 cm-es tortához: 

Vaníliás piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

60 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

80 g finomliszt 

6 g sütőpor 

Meggy mousse: 

120 g magozott fagyasztott meggy 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Meggyzselé: 

180 g magozott, fagyasztott meggy 

60 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

3 db lapzselatin 

Kókuszos mousse: 

50 g kókuszreszelék 

1 dl habtejszín 

10 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

3 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Fehércsoki glazúr:

70 g fehércsokoládé 

0,7 dl habtejszín 

0,5 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek lekvár 

30 g kókuszreszelék 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

néhány szem koktélcseresznye 

csokoládé díszek 

Torta recept

Elkészítés: 

1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és simára keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 

Kókuszos meggy torta

2. A meggyes moussehoz a meggyet a kétféle cukorral felolvasztjuk és kissé darabosra turmixoljuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk 4-5 percre. Kinyomkodjuk és a meleg, de a tűzhelyről már lehúzott gyümölcsben elkeverjük. Langyosra hűtjük majd összeforgatjuk a felvert tejszínnel. 

Kókuszos meggy torta

3. A kihűlt piskótát forgatható tortaállványra helyezzük és szorosan köré csatolunk egy állítható tortakarikát. A meggyes mousset a piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni amíg készítjük a zselét. 

Kókuszos meggy torta
cukrász kellékek

4. A meggyzseléhez a meggyet a kétféle cukorral felolvasztjuk, leturmixoljuk és a vanília aroma hozzáadásával felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük és a meggyes moussera öntjük. Visszatesszük a hűtőbe annyi időre amíg a zselé meg nem dermed. 

Kókuszos meggy torta

5. Ekkor elkészítjük a kókuszos mousset. A kókuszreszeléket száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről ekkor jöhet hozzá a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatin. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd az egészet összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A mousset a kidermedt zselére öntjük és ismét hűtés következik legalább 1 óra. 

Kókuszos meggy torta

6. A fehércsoki glazúrhoz a tejszínbe tördeljük a fehércsokit és felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a feláztatott, kinyomkodott zselatint. A kidermedt kókuszos rétegre öntjük és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. 

Kókuszos meggy torta

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A piskótát körbe kenjük a lekvárral és a kókuszreszelékkel panírozzuk. A felvert tejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére habrózsákat nyomunk. Koktél cseresznyével és csokoládé díszekkel dekoráljuk.

Kókuszos meggy torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.