Nem véletlenül van megannyi kókusszal ízesített édes finomság. Ennek a trópusi csonthéjas termésnek óriási rajongótábora van, és mi is szeretjük vele ízesíteni a tortáinkat. Ezúttal karamellizált ananásszal társítottuk. Készítsd el Te is :-)

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához: 

Tészta: 

2 db egész tojás 

70 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

40 ml tej 

40 ml étolaj 

6 g sütőpor 

60 g finomliszt 

60 g kókuszreszelék 

100 g lecsöpögtetett ananász konzerv 

15 ml rum aroma 

Ananászos mousse: 

200 g lecsöpögtetett ananász konzerv 

2 ek méz 

60 g cukor 

15 ml rum aroma 

1 dl kókusztej 

4 db lapzselatin 

50 g kókuszreszelék 

4 dl habtejszín, habbá verve 

Kókusz mousse: 

1 dl kókusztej 

20 g kókuszreszelék 

2 db lapzselatin 

20 g vaníliás cukor 

20 g cukor 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Karamellizált ananász karikák: 

6 db ananász karika 

50 g cukor 

1,5 ek méz 

1 ek rum aroma 

Díszítés: 

karamellizált ananász karikák 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

néhány szem koktél cseresznye 

Elkészítés:

1. A tésztához a lecsöpögtetett ananászt apró kockákra vágjuk. A tejet, az étolajat és a rumot összekeverjük. A kókuszreszeléket és a sütőport a liszthez keverjük. 

Az egész tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Ezután jöhet hozzá a folyékony hozzávalók keveréke, majd a száraz alapanyagok. Végezetül az ananászt is beleforgatjuk. 

Egy 24 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Kókusztorta
Kókusztorta

2. Az ananászos moussehoz az ananászt apró kockákra vágjuk, a kókuszreszeléket száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A cukrot és a mézet egy száraz serpenyőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk az ananász majd a rumot és addig „sütjük” amíg szép karamell színű nem lesz és az ananász meg nem puhul.

Kókusztorta

3.A kókusztejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatinokat, amit hideg vízben feláztatunk majd kinyomkodunk. Összekeverjük a kókusztejet, az ananászt és a kókuszreszeléket, majd egy szilikon spatula segítségével összeforgatjuk a lágy habbá vert tejszínnel.

Kókusztorta

4. A tésztát forgatható tortaállványra helyezzük, köré szorosan állítható tortakarikát csatolunk. Az ananászos krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egy kis méretű, hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük. Hűtőbe tesszük, amíg készítjük a kókuszos réteget.

Kókusztorta
cukrász kellékek

5. A kókuszos moussehoz a kókuszreszeléket száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A kókusztejet a kétféle cukorral felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. A kókuszt a kókusztejhez keverjük, majd összeforgatjuk a lágy habbá vert tejszínnel. A mousset az ananászos rétegre simítjuk és újabb hűtés következik, legalább 2-3 óra.

Kókusztorta

6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Elkészítjük a karamellizált ananász karikákat. A cukrot és a mézet száraz serpenyőben felolvasztjuk. Ráhelyezzük az ananászokat, majd ráöntjük a rumot is. Időnkét forgatva addig „sütjük” amíg az ananász meg nem puhul és szép karamell színt nem kap.

Kókusztorta

7. Ekkor hagyjuk kissé hűlni, majd a torta tetejére helyezzük őket. A felvert tejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és az ananászok mellé körbe habrózsákat nyomunk. A serpenyőben visszamaradt szirupot a kis mélyedésekbe töltjük, a habrózsákat pedig koktélcseresznyével dekoráljuk.

Tipp: Az egészben hagyott ananász szeleteket nehezebben lehet átvágni a torta felvágásánál. célszerű lehet azokat előre elvágni.

Kókusztorta
Kókusztorta
Kókusztorta




Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.