Van úgy, hogy mi is csak egy egyszerű, házias sütire vágyunk, és ez a süti egy tökéletes választás az ilyen esetekben. A mézes lapok, a barack, és a vaníliás - tejszínes grízkrém rétegezése egy minden alkalomra sikeres kombináció! Készítsd el Te is!

A sütéshez szükséges eszközökért, és prémium receptjeinkért látogassatok el a webshopunkba is! --> https://www.apillanatizeshop.hu/


Hozzávalók:

Mézes lapok: 

450 g finomliszt 

150 g porcukor 

50 g vegyes virágméz 

150 g vaj 

3 db tojássárgája 

10 g szódabikarbóna 

0,5 dl tej 

Grízes krém: 

1 l tej (3,5%-os) 

2 dl habtejszín 

100 g kristálycukor 

1 db vanília rúd 

200 g búzadara 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé bevonat: 

100 g tejcsokoládé 

2 ek étolaj 

A lapok lekenéséhez:

kb. 150 g baracklekvár 

Elkészítés:

1. Érdemes a tejbegríz elkészítésével kezdeni, mivel sok időt vesz igénybe a lehűtése. A tejet és 2 dl habtejszínt összeöntünk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magját, illetve a héjat és felforraljuk. Ha a tej felforrott eltávolítjuk a vanília héjat és a búzadarát a tejbe öntjük. Alacsony lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Frissen tartó fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk kihűlni.

Mézes grízes süti

2. Közben kisütjük a lapokat. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és egynemű tésztává gyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk és egyenként kb. 25x30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, lisztezett felületen. 

Mézes grízes süti

3. Nyújtófára tekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 175 fokos sütőben egyenként 10-10 perc alatt kisütjük a lapokat. Hagyjuk őket kihűlni.

Mézes grízes süti

4. Ha a gríz kihűlt robotgéppel átdolgozzuk és hozzáforgatjuk a nem túl kemény habbá vert habtejszínt. 

Mézes grízes süti

5. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük és vékonyan megkenjük lekvárral. Erre jön a vaníliás gríz fele, amit szintén egyenletesen elsimítunk rajta. Óvatosan bánjunk vele, mert a gríz könnyen csúszik a lekváron. A következő réteg egy újabb tészta, lekvár és a maradék gríz, amit a harmadik tésztával fedünk. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

Mézes grízes süti

6. A csokoládét az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk és a tésztára öntjük. Szépen elsimítjuk, hogy mindenhol fedje. Hűtőbe tesszük amíg a csoki meg nem húz. 

Mézes grízes süti
Mézes grízes süti


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.