Gazdag, telt csokoládé és a frissítő vérnarancs párosa egy kellemes fogyasztású tortában :-) 

Egy könnyen elkészíthető vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept. Készítsd el Te is! 


Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Csokis piskóta: 

30 g étcsokoládé 

40 ml étolaj 

40 g finomliszt 

10 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

3 db tojás 

50 g cukor 

Vérnarancs krém: 

3,5 dl frissen facsart vérnarancs lé 

50 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

0,5 dl frissen facsart vérnarancs lé 

25 g étkezési keményítő 

2 db lapzselatin 

Diós csokoládé mousse: 

30 g pirított, darált dió 

1 db narancs reszelt héja 

1 dl habtejszín 

50 g tejcsokoládé 

50 g étcsokoládé 

20 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

3 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

50 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

30 g pirított, darált dió 

Szívesen készíted a receptjeinket?

Cukrász könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a csokoládét az étolaj hozzáadásával vízgőz fölött felolvasztjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük az olvasztott csokit és ezzel is alaposan elkeverjük. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept

2. Közben elkészítjük a vérnarancs krémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a 0,5 dl vérnarancs lében. A 3,5 dl vérnarancs léhez adjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Hozzáöntjük a kikavart keményítőt és sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept

3. Elkezdjük a torta összeállítását. A piskótát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A vérnarancs krémet a tésztára öntjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept

4. A diós csokoládé mousse-szal folytatjuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk (itt egyszerre érdemes pirítani a dekoráláshoz szükséges mennyiséggel) és késes aprítóban ledaráljuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kétféle csokit az 1 dl habtejszínbe tördeljük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki felolvad. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A dióra öntjük és alaposan összekeverjük. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert 3 dl habtejszínt. A kapott krémet a kidermedt zselére öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept

5. A tortát csokoládé glazúr zárja. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kétféle csokit felolvasztjuk a tejszínben, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük és a diós csoki rétegre öntjük. További 1-2 órát hűtjük, amíg meg nem dermed.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal recept

6. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét durvára darált, pirított dióval dekoráljuk.

Vérnarancsos torta diós csokoládé mousse-szal

Kérdésed, véleményed, tapasztalatod írd meg itt:

A pillanat íze Facebook