Egyszerű csokoládé mousse torta. A torta elkészítése semmilyen bonyolult műveletet nem igényel, mégis mutatós és persze nagyon finom! 😊 Ezúttal a csokoládé mellé az áfonyát választottuk, amely gyönyörű lila színével és különleges ízével tökéletesen kiegészíti azt. 

Szakács könyv

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához 

Kakaós piskóta: 

3 db tojás  

3 ek hideg víz

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Csokoládé mousse: 

200 g tejcsokoládé 

2 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

4 db lapzselatin 

4 dl tejszín, habbá verve 

Áfonya zselé: 

250 g fagyasztott áfonya 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

4 db lapzselatin 

Csokoládé glazúr: 

50 g tejcsokoládé 

50 g étcsokoládé 

1 dl habtejszín 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

Friss áfonya 

Elkészítés: 

1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk, majd a liszt, sütőpor és kakaópor keverékével simára keverjük. A felvert fehérjét óvatosan hozzáforgatjuk, majd egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 

2. Előmelegített, 175 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. 

3. A csokoládé mousse-t két részletben fogjuk elkészíteni, tehát az alapanyagok mennyiségét megfelezzük. 1 dl tejszínben feloldunk 100 g tejcsokoládét, 10 g vaníliás cukrot és 20 g cukrot. 2 db lapzselatint beáztatunk néhány percre hideg vízben, majd kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott, meleg tejszínben elkeverjük. Langyosra hűtjük és összeforgatjuk 2 dl felvert habtejszínnel. 

4. A kihűlt piskótát tálcára tesszük, köré tortakarikát helyezünk. A csokoládé mousset a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. 

5. Közben elkészítjük a gyümölcsöt. Ehhez az áfonyát felolvasztjuk és leturmixoljuk. Átszűrjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk és a tűzhelyről lehúzott gyümölcsben elkeverjük. 

6. Kihűtjük és a kifagyasztott mousse rétegre öntjük. Visszatesszük dermedni a hűtőbe. 

7. Ha a zselé meghúzott az előzőekben leírtak alapján elkészítjük a második réteg mousse-t is a maradék alapanyagokból és ráöntjük az áfonyára. Ismét hűtés következik, legalább 1-2 óra.

8. A torta tetejére a glazúrhoz felolvasztjuk a csokit a tejszínben és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Ráöntjük a moussera és további, legalább 1-2 órát hűtjük. Ha a tortánk megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Tetejét habrózsákkal és friss áfonyával díszítjük.  

CSoki mousse torta


Csokoládés mousse torta áfonyás
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.