Alattyán tortája verseny győztese 2021-ben a Málnás-pisztácás fehércsoki tortánk


2021-ben a helyi Sütinapon első alkalommal hirdették meg az "Alattyán tortája" versenyt. Mivel korábban nem vettünk részt hasonló versenyen, így gondoltuk mi is benevezünk, kipróbáljuk magunkat.

A torta, amivel indultunk a Pisztáciás- málnás fehércsoki torta volt. Pisztáciás felvert az alapja, amit egy pisztáciás mousse követ. Középen egy málnazselé húzódik, amire fehércsoki mousse került. Tetejét fehércsoki glazúrral zártuk, oldalát pedig pörkölt, durvára vágott pisztáciával paníroztuk.

Izgatottan érkeztünk a versenyre, ahol egy kellemes délutánt tölthettünk el olyan helyi lakosokkal akik hozzánk hasonlóan szintén a sütés szerelmesei.

Három kategóriában indulhattak a résztvevők: édes sütemények, sós sütemények és a torták kategóriájában. Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazták, de senki sem távozott üres kézzel.

Végül a zsűri, a 10 induló torta közül a mi tortánknak ítélte oda az "Alattyán tortája" címet. Nagyon örültünk, hiszen a nevezett torták mind nagyon szépek és ízletesek voltak.

A nyár folyamán ezen esemény kapcsán a helyi falunapon felkérést kaptam, immáron zsűritagként kóstolhattam végig ízletes lekvárokat és aprósüteményeket. Megtisztelő volt, hogy részese lehettem ennek a szuper programnak és jó volt látni, mennyi lelkes amatőr él a mi kis falunkban, akikkel közös a gasztronómia iránti érdeklődésünk. 

https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/2021/07/malnas-fehercsokis-pisztacia-csoda-lett-alattyan-tortaja


Recept:

https://www.apillanatize.hu/receptjeink/feh%C3%A9rcsokis-piszt%C3%A1ci%C3%A1s-torta-m%C3%A1ln%C3%A1val-alatty%C3%A1n-tort%C3%A1ja-2021

Pisztáciás torta málnával