Bár a torták, és cukrásztermékek készítése egy külön szakma, de mi meg vagyunk győződve arról, hogy ha valaki  otthon szeretetből, és odaadással készíti el  a tortát egy szuper receptet követve, vagy a kreativitására hagyatkozva, az akár sokkal finomabb tud lenni  egy cukrászdában kapható tortánál még akkor is, ha az illető nem rendelkezik róla képesítéssel.

Ha Te is tervbe vetted, hogy Te magad készíted el a tortát egyik szerettednek, vagy csak érdeklődsz a sütés iránt , de még nincs sok tapasztalatod, akkor hasznos lehet számodra ez a cikk, melyben összeszedtük, hogy milyen eszközöket érdemes beszerezned ahhoz, hogy minél zökkenőmentesebben készüljön el a kiszemelt finomság. Ezáltal nagyobb sikerélményed lehet, és talán nem veszi el a kedved a további gyakorlástól. 

A most felsorolt eszközök, és vélemények csak a mi tapasztalatunkat gyűjti össze, és az általunk írt receptek elkészítéséhez leggyakrabban használtakat tartalmazza. Elképzelhető, hogy mások eltérő véleménnyel vannak az általunk írt dolgokról. 

Természetesen a következő műveletekről részletes, fázisfotós leírásokat is találsz, ha valamelyik receptünket választod (link), és a listában szereplő, általunk is használt eszközöket tőlünk is beszerezheted. 

1. Keverő tál:

-A keverő tálak nélkülözhetetlenek a krémek, és a tészták masszájának kikavarásához. Természetesen minél több tálad van otthon, annál ritkábban szükséges mosogatni az elkészítési idő alatt 😊 , de minimum két darab ajánlott, mert gyakran két külön elkészített krémet, habot kell összeelegyíteni.  A 2 literes keverőtál egy ajánlott, jól használható méret, mert csak ritkán van szükség ennél nagyobbra.

Keverőtál


2. Habverő:

-A kézi habverő (ahogy a neve is sugallja) habok készítésére szolgál, de arra a  célra inkább egy gépi eszköz beszerzését ajánlom. Ettől függetlenül is érdemes beszerezni egy kézi habverőt az eszköztárba, mert a különböző krémek készítésénél nagyon hatékonyan lehet vele összekeverni a különböző alapanyagokat. A csomómentes állag eléréséhez elengedhetetlen.

Habverő


3. Szilikon lapát

-A szilikon spatula a krémek-habok összeforgatásánál hasznos, amikor fontos, hogy ne törjük össze a készített habot. Azért ajánljuk jobban a szilikon spatulát a fakanál helyett, mert a rugalmas kialakításának köszönhetően felveszi a keverő tál alakját, így alaposabban végezhető el a keverés, vagy éppen a krém tálból történő kikaparása.

Szilikon spatula

4. Kapcsos torta forma

-A torta alapját általában mindig a piskóta képezi, ezt legegyszerűbben kapcsos tortaformában lehet kisütni. A forma aljára helyezz sütőpapírt mielőtt rákapcsolod a forma oldalát, majd ebbe oszlasd el egyenletesen a receptleírás alapján elkészített sütni kívánt masszát! A kisült piskótát körbevágva a kapcsot kinyitva könnyedén le lehet emelni a tortakarikát az elkészült tésztánkról.

Kapcsos torta karika


5. Forgatható torta állvány

-A forgatható torta állvány nagyon nagy segítségedre lehet a torta felépítésekor a rétegek elkenésénél, és a torta díszítésénél szintúgy.

Forgatható torta állvány


6. Állítható torta karika

-A torta felépítéséhez használj tortakarikát. Célszerű állítható méretű, magas karikát használni, mert a sütést követően általában változik a piskóta átmérője, így az a forma nem lesz kellően szoros amelyiket a készítéséhez használtad, illetve az ilyen formák magasabbak is egy átlagos kapcsos tortaformánál, így nem okoz majd problémát ha magasabb tortát készítesz.

Állítható torta karika


7. Csokoládé olvasztó tálka

-Ha a recept csokoládé olvasztást ír, akkor azt érdemes vízgőz fölött csinálni, hogy elkerüljük a csokoládé leégését! A csokoládét tördeld egy fém tálkába, egy edényben kezdj el forralni vizet, majd helyezd a csokoládét tartalmazó tálkát a vízgőz fölé úgy, hogy annak az alja ne érjen a vízbe! Időnként kavargasd meg, amíg a csokoládé el nem olvad! 

Ezt a folyamatot könnyíti meg nagy mértékben a csokoládé olvasztó tálka használata, mely a kialakításának köszönhetően ráakasztható az edényre, és nem kell tartani az edényt a forrásban lévő víz felett.

Csokoládé olvasztó


8. Hajlított kenőkés

-A  kis méretének, és speciális kialakításának köszönhetően az egyik leghatékonyabb módja a tortakarikába töltött krémek elkenésének, ha hajlított kenőkést használunk. Az egyenletesen elkent krém réteg nagyon fontos a torták esztétikus  megjelenésének szempontjából.

Kenőkés

9. Habzsák

-Az eldobható habzsák nem csak habrózsák készítéséhez hasznos a torta díszítésénél, de akár a krémek betöltésénél is nagy segítségedre lehet.

Habzsák

10. Díszítő cső

-A különböző díszítőcsővel készített habrózsák minden tortán jól mutatnak. A díszítőcső a habzsákkal együtt használandó.

Dííszítő cső


+1 ráadás / Egy szuper, könnyen nyomon követhető és pontos recepteket tartalmazó könyv

-Ha "torta készítésbe vágtuk a fejszénket" :-) , akkor elengedhetetlen egy kipróbált,  és könnyen nyomon követhető recept.

Már számtalan pozitív visszajelzést kaptunk olyan hobbi cukrászoktól akik első próbálkozásukhoz a mi valamelyik receptünket választották. A sikerélmény amit elértek már első próbálkozásra is, nem vette el a kedvüket a további gyakorlástól, és ez óriási öröm számunkra 

szakács könyv

https://www.apillanatize.hu/receptjeink

https://www.apillanatize.hu/premium-tartalom

https://www.apillanatize.hu/webshop


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.