Egy kellemes trópusi ízjegyekkel gazdagított torta élvezetes textúrákkal, és üde megjelenéssel. :)   Ananászos mangós fehér csoki torta recept bármely alkalomra. 

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Mandulás piskóta: 

3 db tojás 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

20 ml étolaj 

50 g darált mandula 

40 g finomliszt 

Mandula ropogós: 

50 g fehércsoki 

50 g pirított, szeletelt mandula 

15 g ostya (pl. fagyitölcsér) 

Mangó-ananász krém: 

150 g lecsöpögtetett ananász konzerv 

150 g lecsöpögtetett mangó konzerv 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

1 dl habtejszín 

15 g étkezési keményítő 

1 db lapzselatin 

Fehércsoki mousse: 

3 db tojássárgája 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

1,5 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

150 g fehércsoki 

3 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Mangó-ananász zselé: 

100 g lecsöpögtetett mangó konzerv 

100 g lecsöpögtetett ananász konzerv 

20 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek ízlés szerinti lekvár 

50 g pirított, szeletelt mandula 

aszalt mangó 

torta receptek

A webshopunkat --> Ide, vagy a képre kattintva találod <--

Elkészítés: 

1. A piskótához a darált mandulát összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, valamint a vaníliás cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az étolajat is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal
Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

2. Közben elkészítjük a ropogóst. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk és az ostyával együtt késes aprítóban ledaráljuk. Hozzáöntjük a felolvadt csokit és összekeverjük. Egy tálcára frissen tartó fóliát terítünk, erre egy 20 cm-es tortakarikát helyezünk és a masszát szép egyenletesen belesimítjuk. Hűtőben alaposan kidermesztjük.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal
Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

3. A mangó-ananász krémhez a gyümölcsöket pürésítjük és átszűrjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a tejszínben és ezt is a gyümölcshöz öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

4. Elkezdjük a torta felépítését. A tésztát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A gyümölcs krémet a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

5. Ha a gyümölcs megdermedt, elkészítjük a fehércsoki mousse-t. Ehhez a fehércsokit egy keverőtálba tördeljük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd jöhet hozzá a 1,5 dl habtejszín is. Alacsony lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Ráöntjük a fehércsokira és alaposan elkeverjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert 3 dl habtejszínt.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

6. Folytatjuk a torta összeállítását. A kidermedt ropogóst óvatosan a gyümölcskrém közepére helyezzük és ráöntjük a fehércsoki mousse-t. Legalább 3-4 órára visszatesszük a hűtőbe.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

7. A zseléhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket pürésítjük és leszűrjük. A vaníliás cukrot a gyümölcshöz adjuk és felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük és a mousse-ra öntjük. További 1-2 órát hűtőben dermesztjük.

Ananászos - mangós fehér csoki torta recept fázis fotókkal

8. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tészta oldalát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a mandulával panírozzuk. A torta tetejére egy csíkban mandulát szórunk, amit csokoládé díszekkel, aszalt mangóval tovább dekorálunk.

A pillanat íze Facebook csoport


Ananászos - mangós fehér csoki torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.