Puha kakaós piskóta, selymes csokoládé krém, színpompás és elragadó málnás eperkrém,  ellenállhatatlan fehér csokis túróhab, tündöklő fehér csoki glazúr... Felkeltette az érdeklődéseteket?  Ha igen készítsétek el Ti is :)


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

  

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Étcsokoládé mousse: 

2 db tojássárgája 

3 dl tej (3,5%-os) 

40 g étcsokoládé pudingpor 

50 g étcsokoládé 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín állati eredetű 33%-os 

Gyümölcs réteg: 

125 g fagyasztott eper 

125 g fagyasztott málna 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

Fehércsokis túrókrém: 

250 g tehéntúró 

50 g tejföl 

10 g vaníliás cukor 

20 g cukor 

50 g fehér csokoládé 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

1,5 dl állati eredetű habtejszín(33%-os), habbá verve 

Fehércsokoládé glazúr: 

50 g fehér csokoládé 

2 dl habtejszín 

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

100 g étcsokoládé

néhány szem friss eper 

Elkészítés: 

1. A tésztához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk, ezután hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és simára keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kisütjük. 

Túrós gyümölcs torta

2. A csokoládé mousse-hoz a tojássárgákat a kétféle cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral kikavarjuk. A maradék tejet az étcsokival felforraljuk és vékony sugárban, folytonos keverés mellett a sárgájához csurgatjuk. Alacsony lángon, kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott csokoládés krémben elkeverjük. Langyosra hűtjük. 

A tejszínt lágy habbá verjük és a csokoládés krémbe forgatjuk egy szilikon spatula segítségével. A kihűlt tésztát forgatható tortaállványra helyezzük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A csokoládés krémet a tésztára öntjük, szükség esetén egy kis méretű hajlított kenőkéssel elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni amíg a gyümölccsel foglalkozunk.

Túrós gyümölcs torta

 3. A gyümölcsös réteghez a kétféle cukorral és az aromával felolvasztjuk a gyümölcsöket. Botmixerrel pürésítjük. A keményítőt kikavarjuk a tejszínben és a gyümölcshöz öntjük. Sűrűsödésig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a kidermedt csokoládés rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe amíg meg nem dermed. 

Túrós gyümölcs torta

4. A fehércsokis túrókrém következik. A tejfölt a túróhoz adjuk és egy villa segítségével áttörjük. 1 dl tejszínbe tördeljük a fehércsokit, valamint hozzáadjuk a kétféle cukrot is. Addig melegítjük, amíg a csoki és a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. A túróhoz öntjük és alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt is beleforgatjuk. 

A masszát a kidermedt gyümölcsre öntjük és egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elkenjük. Ismét hűtés következik. 

Túrós gyümölcs torta

5. A glazúrhoz a tejszínt felmelegítjük a vaníliás cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Keverés közben vigyázzunk, hogy ne képződjenek buborékok. Kerüljük a kézi habverő használatát! Tördeljük bele a fehércsokit, és óvatosan keverjük simára! Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kidermedt túrós rétegre, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni legalább 2-3 órára. 

Tipp: Lehetőleg egy éjszakára hagyjuk a hűtőbe dermedni mielőtt eltávolítjuk a tortakarikát!

Túrós gyümölcs torta

6. A díszítéshez a csokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. Belemártjuk az epreket és sütőpapírra tesszük dermedni. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. A csokoládéba mártott eprekkel dekoráljuk.

Túrós gyümölcs torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.