Egy különleges pezsgőkrém torta a különleges alkalmakra. Nem csak szilveszterre lehet remek választás ez a diós, barackos ínyencség.  

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Diós tészta: 

3 db tojás 

50 g cukor 

50 g darált dió 

25 g finomliszt 

20 ml étolaj 

Barackos krém: 

250 g lecsöpögtetett barackbefőtt 

10 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

Pezsgő mousse: 

4 db tojássárgája 

80 g cukor 

1 db vanília rúd 

2 dl pezsgő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

150 g mascarpone 

2 dl tejszín, habbá verve 

Fehércsoki glazúr: 

50 g fehércsokoládé 

2 dl habtejszín

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés:

aranypor

habcsók

Elkészítés: 

1. A tésztához a lisztet és a darált diót összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral és az étolajjal majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Pezsgőkrém torta fázis

2. A barackos krémhez a leszűrt barackokat botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, a gyümölcshöz adjuk és sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük.

Pezsgőkrém torta fázis

3. A tésztát forgatható tortaállványra helyezzük és köré szorosan állítható tortakarikát csatolunk. A barackos krémet a tésztára simítjuk egy kis méretű hajlított kenőkés segítségével és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Pezsgőkrém torta fázis
cukrász kellékek

4. Közben elkészítjük a pezsgőmousset. Ehhez a tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral és a vanília kikapart magjával. Vízgőz fölé helyezzük és fokozatosan hozzáöntjük a pezsgőt miközben habverővel folyamatosan habbá verjük kb. 10 percig. Ezután gépi habverővel habbá verjük.

Pezsgőkrém torta fázis

5. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a vanília héjával, majd lehúzzuk a tűzhelyről, eltávolítjuk a vanília héjat és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. Az egészet a mascarponéhoz adjuk és alaposan összekeverjük. A pezsgős krémet és a mascarponét egy szilikon spatula segítségével összeforgatjuk, majd végezetül a lágy habbá vert 2 dl tejszín is jöhet hozzá.

Pezsgőkrém torta fázis

6. Az elkészült mousset a barackos rétegre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Újabb hűtés következik legalább 2-3 óra.

7. A fehércsokoládé glazúrhoz a tejszínt felforrósítjuk, elkeverjük feloldjuk benne a vaníliás cukrot, és elkeverjük benne az előzőleg beáztatott , és kifacsart lapzselatinokat. Keverés közben vigyázzunk, hogy ne képződjenek buborékok. Kerüljük a kézi habverő használatát! Szórjuk bele az apróra tördelt fehér csokit, és óvatosan keverjük simára! Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kidermedt pezsgős rétegre, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

Pezsgőkrém torta fázis

8. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Tetszés szerint díszítsük aranyporral, és habcsókokkal.

Pezsgőkrém torta
Pezsgőkrém torta



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.