Egy ízben, és látványban is a megszokottól eltérő torta ha valami újra vágysz. Fekete szezám torta recept szederrel és csokoládéval. :)


1 db 20 cm-es tortához: 

Fekete szezámos piskóta: 

2 db tojás 

50 g cukor 

20 ml étolaj 

30 g finomliszt 

50 g fekete szezámmag 

Étcsokoládé krém: 

1 dl habtejszín 

100 g étcsokoládé 

40 g cukor 

1 db lapzselatin 

1,5 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Fekete szezámmagos tejszín: 

4 dl habtejszín 

60 g fekete szezámmag 

Fekete szezámos szeder krém: 

150 g fagyasztott szeder 

20 g vaníliás cukor 

50 g cukor 

2 db lapzselatin 

2 dl fekete szezámmagos tejszín, lágy habbá verve 

Szeder zselé: 

150 g fagyasztott szeder 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl fekete szezámmagos tejszín, habbá verve 

Cukrász könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a szezámmagot finomra daráljuk, erre mi egy kávédarálót használtunk. A ledarált szezámmagot összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az olajat is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 20 cm-es tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Fekete szezám torta recept

2. Közben elkészítjük a szezámmagos tejszínt. A fekete szezámmagot a 4 dl habtejszínbe öntjük és felforraljuk. 10-15 percig állni hagyjuk, majd botmixerrel átdolgozzuk. Leszűrjük, a szűrőben jól kinyomkodjuk. Ezután két részre mérjük, az egyik rész 2 dl, míg a másik rész 1,5 dl legyen. Lefedjük, és hűtőben alaposan kihűtjük.

Fekete szezám torta recept

3. Az étcsoki réteggel folytatjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl habtejszínbe tördeljük a csokit, és hozzáadjuk a cukrot is. Közepes lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Fekete szezám torta recept

4. Elkezdjük a torta összeállítását. A tésztát tálcára tesszük, és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. Az étcsokis krémet a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk szükség szerint és hűtőbe tesszük dermedni, amíg a következő réteg készül.

Fekete szezám torta recept

5. A szeder krémhez a felolvadt gyümölcsöt turmixoljuk és átszűrjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcshöz adjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Miután lehúztuk a tűzhelyről elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Az alaposan lehűtött 2 dl szezámmagos tejszínt lágy habbá verjük és a legalább langyosra hűtött gyümölccsel összeforgatjuk. A csokis rétegre öntjük, szükség szerint elsimítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Fekete szezám torta recept

6. A zseléhez a felolvadt gyümölcsöt turmixoljuk és átszűrjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcshöz adjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Miután lehúztuk a tűzhelyről elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Kihűtjük, de még mielőtt dermedni kezd, ráöntjük a szedres-szezámos rétegre és legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Fekete szezám torta recept

7. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A jól lehűtött 1,5 dl szezámmagos tejszínt habbá verjük és egy csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, ezzel dekorálunk.

Fekete szezám torta recept

Konyhai és cukrász eszközök, valamint prémium minőségű vaníliák, és különleges fűszerek egy helyen. -->Kattints ide <--

cukrász webshop
Fekete szezám torta
Fekete szezám torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.