A matcha tea jótékony hatásáról az a hír járja,hogy mindenre is jó!🙂Azt az egyet bizton állíthatjuk,hogy sütemény ízesítéséhez kiváló! Fekete szezámos tésztával párosítva pedig igazi ínyencség!😉😋Érdemes kipróbálni! 👨‍🍳


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Silicomart Eclipse 1000 torta forma, vagy 18 cm-es zsúr torta

Hozzávalók:

A tésztához:

30 g fekete szezámmag

10 g liszt

2 db tojás

40 g cukor

1 teáskanál étolaj

Tetszés szerint fekete ételfesték (elhagyható)

A matcha réteghez:

1 teáskanál matcha tea por

0,5 dl víz

2 db tojás sárgája

80 g sötét vegyes virágméz

1 dl tej

3 db lapzselatin

2 dl habtejszín

A glazúrhoz:

150 g glükóz szirup

150 g cukor

75 ml víz

100 g sűrített tej

150 g fehér csokoládé

5 db lapzselatin

A díszítéshez:

80 g víz

10 g liszt

20 g olaj

1 kávéskanál matcha tea por

Szükség szerint fekete ételfesték vagy tintahal tinta

Elkészítés:

A tésztához daráljuk le a szezámmagokat, és keverjük el a lisztel! A tojásokat válasszuk szét! A sárgáját keverjük fehéredésig a cukor egy harmadával, és az olajjal, a fehérjét verjük habbá a cukor két harmadával! 

A lisztes keveréket, és a habot fokozatosan adagolva keverjük a sárgájához, ügyelve hogy ne törjük meg túlságosan a habot! A kapott masszát öntsük a kisméretű torta karikánkba, és 180 C fokon süssük készre! Én szilikon formában építettem a tortát, de egy hagyományos tortakarikában tegyük alulra a kapott tésztát! 

A tojássárgákat kavarjuk el alaposan a mézzel, majd a teaport alaposan kavarjuk el felmelegített vízben, és lassan öntsük hozzájuk! Az 1 dl tejet forraljuk fel,és azt is lassan öntsük krémbe folyamatos kavarás mellett. Tegyük egy gyors forralóba, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett melegítsük kb. 85 C fokig! Áztassuk hideg vízbe a lapzselatinokat 5-10 percre, nyomkodjuk ki őket, és alaposan kavarjuk el a még meleg krémben! Tegyük félre hűlni, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot! 

A kapott krémet oszlassuk el a tésztánkon! Tegyük a hűtőbe dermedni minimum 4 órára mielőtt eltávolítjuk a formát! 

A bevonóhoz melegítsük fel a vizet, a cukrot, és a glükóz szirupot 103 C fokig, öntsük hozzá a sűrített tejet, majd öntsük rá a feltördelt fehér csokira és kavarjuk simára! Adjuk hozzá a beáztatott és kifacsart lapzselatinokat! 

Adjuk hozzá a matcha tea port, és turmixoljuk le, majd szűrjük át! Tegyük félre hűlni amíg el nem éri a kb. 32 C fokot. Végül öntsük a kidermesztett tortánkra! 

A vizet kavarjuk el a liszttel, és felezzük el! Az egyikhez adjuk hozzá a teaport, a másikhoz az ételfestéket, majd kevés olajon süssük őket adíg amíg el el nem párolog belőlü a nedvesség! 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.