Egy különleges gesztenyés-kókuszos ízpárosítás mangóval megspékelve 😉.
Ismét egy könnyedén elkészíthető finomság: Gesztenyés mangós torta kókusszal recept. Készítsd el Te is!
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához:
Kakaós piskóta:
2 db tojás
2 ek hideg víz
80 g cukor
60 g finomliszt
20 g cukrozatlan kakaópor
6 g sütőpor
Kókuszos gesztenyekrém:
200 g cukrozott gesztenye massza
125 g mascarpone
30 g kókuszreszelék
1 dl habtejszín
30 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 db lapzselatin
Kókuszos mangó krém:
250 g lecsöpögtetett mangó konzerv
60 g cukor
20 g vaníliás cukor
3 db lapzselatin
125 g mascarpone
30 g kókuszeszelék
3 dl habtejszín, lágy habbá verve
Csokoládé glazúr:
1 dl habtejszín
100 g tejcsoki
1 db lapzselatin
Díszítés:
töltött csokoládé kockák
kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A piskótához a lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A gesztenyés krémmel folytatjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyét és a mascarponét egy keverőtálba mérjük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A kétféle cukrot a tejszínhez adjuk, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a gesztenyés-kókuszos mascarponéhez öntjük. Alaposan elkeverjük.
3. Elkezdjük a torta összeállítását. A tésztát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1-2 órára.
4. Ha a gesztenyés krém meghúzott elkészítjük a kókuszos mangókrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A mangót pürésítjük és átszűrjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és közepes lángon felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük.
A mascarponét és a kókuszreszeléket egy keverőtálba mérjük, hozzáöntjük a mangót és alaposan összekeverjük. A 3 dl habtejszínt lágy habbá verjük és ezt is a krémbe forgatjuk. A gesztenyés krémre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ajánlott egy éjszakára hűtőbe tenni, de legalább 4-5 órát hagyjuk dermedni.
5. A glazúrral zárjuk a tortát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit a tejszínbe tördeljük és kevergetve alacsony hőfokon felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük, ezután öntjük a mangós krémre. Hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát.
6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Töltött csokoládé kockákkal és kókuszreszelékkel dekoráljuk.
Kérdésed, véleményed, tapasztalatod itt is megírhatod:
Vagy itt: