Egy különleges gesztenyés-kókuszos ízpárosítás mangóval megspékelve 😉.

Ismét egy könnyedén elkészíthető finomság: Gesztenyés mangós torta kókusszal recept. Készítsd el Te is!


Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

80 g cukor 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Kókuszos gesztenyekrém: 

200 g cukrozott gesztenye massza 

125 g mascarpone 

30 g kókuszreszelék 

1 dl habtejszín 

30 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 db lapzselatin 

Kókuszos mangó krém: 

250 g lecsöpögtetett mangó konzerv 

60 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

125 g mascarpone 

30 g kókuszeszelék 

3 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

100 g tejcsoki 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

töltött csokoládé kockák 

kókuszreszelék 

Recept könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Gesztenyés mangós torta recept

2. A gesztenyés krémmel folytatjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyét és a mascarponét egy keverőtálba mérjük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A kétféle cukrot a tejszínhez adjuk, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a gesztenyés-kókuszos mascarponéhez öntjük. Alaposan elkeverjük.

Gesztenyés mangós torta recept

3. Elkezdjük a torta összeállítását. A tésztát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1-2 órára.

Gesztenyés mangós torta recept

4. Ha a gesztenyés krém meghúzott elkészítjük a kókuszos mangókrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A mangót pürésítjük és átszűrjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és közepes lángon felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük. 

A mascarponét és a kókuszreszeléket egy keverőtálba mérjük, hozzáöntjük a mangót és alaposan összekeverjük. A 3 dl habtejszínt lágy habbá verjük és ezt is a krémbe forgatjuk. A gesztenyés krémre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ajánlott egy éjszakára hűtőbe tenni, de legalább 4-5 órát hagyjuk dermedni.

Gesztenyés mangós torta recept
Gesztenyés mangós torta recept

5. A glazúrral zárjuk a tortát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit a tejszínbe tördeljük és kevergetve alacsony hőfokon felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük, ezután öntjük a mangós krémre. Hűtőben hagyjuk dermedni 1-2 órát.

Gesztenyés mangós torta recept

6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Töltött csokoládé kockákkal és kókuszreszelékkel dekoráljuk.

Gesztenyés mangós torta kókusszal

Kérdésed, véleményed, tapasztalatod itt is megírhatod:

A pillanat íze Facebook

Vagy itt:


A pillanat íze Facebook