Vannak torták melyek a maguk egyszerűségükkel is tökéletesek. Készítsd el ezt a Fehér csokis joghurt tortát erdei gyümölccsel, és élvezd a garantáltan finom ízeket :-)

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához: 

Piskóta: 

3 db tojás  

3 ek hideg víz  

120 g cukor  

120 g finomliszt  

6 g sütőpor 

Gyümölcsös joghurt mousse: 

120 g erdei gyümölcs 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

3 db lapzselatin 

250 g natúr görög joghurt 

2 dl tejszín, habbá verve 

Gyümölcszselé: 

250 g erdei gyümölcs 

60 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

½ db citrom leve 

4 db lapzselatin 

Fehércsokis joghurt mousse: 

1 dl tejszín 

100 g fehércsokoládé 

10 g vaníliás cukor  

40 g cukor 

1 tk vanília aroma 

3 db lapzselatin

350 g natúr görög joghurt 

2 dl tejszín, habbá verve 

Fehércsokoládé glazúr: 

1 dl tejszín 

100 g fehércsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

1-2 ek pirosgyümölcs lekvár 

liofilizált málna 

csokoládé díszek 

Szakács könyv

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

A gyümölcsös joghurt moussehoz a gyümölcsöt a kétféle cukorral és az aromával felfőzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre. A gyümölcsöt botmixerrel kissé darabosra pürésítjük és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Elkeverjük a joghurttal, 

...végül összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A piskótát tálcára tesszük (lehetőleg forgatható tortaállványra) és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A mousset a tésztára öntjük, ha szükséges hajlított kenőkéssel elsimítjuk majd hűtőbe tesszük dermedni. 

cukrász kellékek


Közben elkészítjük a zselét. Ehhez a gyümölcsöt a kétféle cukorral és a citromlével felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és kidermedt mousse-ra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a gyümölcs meg nem dermed. 

A fehércsokis moussehoz az 1 dl tejszínben felolvasztjuk a fehércsokit a kétféle cukorral és az aromával. miután a tűzhelyről lehúztuk elkeverjük benne a feláztatott, kinyomkodott zselatint. Elkeverjük a joghurttal

... és összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A mousset a gyümölcsös rétegre öntjük és legalább 2-3 órát hűtőben dermesztjük. 

A torta tetejét fehércsoki glazúr zárja. Ehhez a tejszínben felolvasztjuk a fehércsokit. Elkeverjük benne a beáztatott, kinyomkodott zselatint. Ráöntjük a kidermedt joghurtos rétegre és addig hűtjük tovább, amíg meg nem dermed. Ez legalább 1-2 órát jelent. 

Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük vékonyan a lekvárral és liofilizált gyümölccsel panírozzuk. A felvert tejszínt csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Csokoládéval és liofilizált gyümölccsel tovább dekoráljuk.


Erdei gyümölcsös joghurt torta
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.