Vannak torták melyek a maguk egyszerűségükkel is tökéletesek. Készítsd el ezt a Fehér csokis joghurt tortát erdei gyümölccsel, és élvezd a garantáltan finom ízeket :-)
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24 cm-es tortához:
Piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
120 g cukor
120 g finomliszt
6 g sütőpor
Gyümölcsös joghurt mousse:
120 g erdei gyümölcs
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
3 db lapzselatin
250 g natúr görög joghurt
2 dl tejszín, habbá verve
Gyümölcszselé:
250 g erdei gyümölcs
60 g cukor
10 g vaníliás cukor
½ db citrom leve
4 db lapzselatin
Fehércsokis joghurt mousse:
1 dl tejszín
100 g fehércsokoládé
10 g vaníliás cukor
40 g cukor
1 tk vanília aroma
3 db lapzselatin
350 g natúr görög joghurt
2 dl tejszín, habbá verve
Fehércsokoládé glazúr:
1 dl tejszín
100 g fehércsokoládé
1 db lapzselatin
Díszítés:
1,5 dl tejszín, habbá verve
1-2 ek pirosgyümölcs lekvár
liofilizált málna
csokoládé díszek
A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsös joghurt moussehoz a gyümölcsöt a kétféle cukorral és az aromával felfőzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre. A gyümölcsöt botmixerrel kissé darabosra pürésítjük és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Elkeverjük a joghurttal,
...végül összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A piskótát tálcára tesszük (lehetőleg forgatható tortaállványra) és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A mousset a tésztára öntjük, ha szükséges hajlított kenőkéssel elsimítjuk majd hűtőbe tesszük dermedni.
Közben elkészítjük a zselét. Ehhez a gyümölcsöt a kétféle cukorral és a citromlével felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és kidermedt mousse-ra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a gyümölcs meg nem dermed.
A fehércsokis moussehoz az 1 dl tejszínben felolvasztjuk a fehércsokit a kétféle cukorral és az aromával. miután a tűzhelyről lehúztuk elkeverjük benne a feláztatott, kinyomkodott zselatint. Elkeverjük a joghurttal
... és összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A mousset a gyümölcsös rétegre öntjük és legalább 2-3 órát hűtőben dermesztjük.
A torta tetejét fehércsoki glazúr zárja. Ehhez a tejszínben felolvasztjuk a fehércsokit. Elkeverjük benne a beáztatott, kinyomkodott zselatint. Ráöntjük a kidermedt joghurtos rétegre és addig hűtjük tovább, amíg meg nem dermed. Ez legalább 1-2 órát jelent.
Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük vékonyan a lekvárral és liofilizált gyümölccsel panírozzuk. A felvert tejszínt csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Csokoládéval és liofilizált gyümölccsel tovább dekoráljuk.