Egy könnyed, könnyen elkészíthető torta recept, ha valami frissítő desszertre vagy hangolódva.


torta receptek

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

80 g cukor 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Joghurtos túrókrém: 

500 g tehéntúró 

150 g natúr görög joghurt 

1 dl habtejszín 

50 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

½ db vanília rúd 

3 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, habbá verve 

Ribizlis gránátalma krém (más gyümölcsökkel is készíthető): 

150 g gránátalma mag 

100 g pirosribizli 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

Joghurt mousse: 

250 g natúr görög joghurt 

1 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

40 g cukor 

3 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

100 g tejcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

1-2 ek lekvár 

liofilizált málna 

gránátalma magok 

torta receptek

Elkészítés:

1. A piskótához a kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a felvert habot és a száraz alapanyagokat. A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Joghurtos túrókrém torta

2. A túrókrémhez a túrót áttörjük és elkevertjük a joghurttal. A zselatinokat annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi jól ellepi. Az 1 dl tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és a vanília kikapart magját és addig melegítjük amíg a cukor el nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felázott, kinyomkodott zselatinokat.

A joghurtos túróhoz öntjük és alaposan összekeverjük. A 2,5 dl habtejszínt lágy habbá verjük és ezt is a krémhez forgatjuk egy szilikon spatula segítségével. A kihűlt piskótát forgatható tortaállványra tesszük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a túrókrémet a tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni amíg a gyümölcsöt készítjük.

Joghurtos túrókrém torta
cukrász kellékek

3. A ribizlis gránátalma krémhez a gyümölcsöket leturmixoljuk és átszűrjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a vanília aromát és felfőzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt elkeverjük a tejszínben, a gyümölcshöz öntjük és sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük és csak ezután öntjük rá a túrókrémre. Ismét hűtés következik amíg a gyümölcsös réteg meg nem dermed.

Joghurtos túrókrém torta

4. A joghurt moussehoz az 1 dl tejszínben feloldjuk a kétféle cukrot és a vanília aromát. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. A joghurthoz öntjük és alaposan összekeverjük. A 2 dl habtejszínt lágy habbá verjük és ezt is a joghurtos krémhez forgatjuk. Ráöntjük a kidermedt gyümölcsös rétegre és visszatesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára.

Joghurtos túrókrém torta

5. Ha a joghurtos réteg kellően meghúzott elkészítjük a csokoládé glazúrt. Ehhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és alacsony lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felázott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és ráöntjük a tortára. Ismét hűtés következik legalább 2-3 óra.

Joghurtos túrókrém torta

6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük lekvárral és a liofilizált málnával panírozzuk. A felvert tejszínt csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére habrózsákat nyomunk. Gránátalma magokkal dekoráljuk.

Joghurtos túrókrém torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.