A pillanat íze 2. szülinapjára a követőinktől kértünk tippeket, hogy milyen ízű tortával ünnepeljük, és erre a szuper ízkombinációra esett a választásunk. Úgy gondoljuk, hogy a végeredmény valóban szuper torta lett, ami nem csak különleges ízű, de rendkívül mutatósra is sikeredett. :-)


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

HOZZÁVALÓK:

1 db 24-cm-es tortához

A mákos-sárgabarackos tésztához:

-2 db tojás

-70 g cukor

-10 g vaníliás cukor

-0,4 dl tej

-0,4 dl étolaj

-60 g finom liszt

-60 g darált mák

-6 g sütőpor

-100 g apróra vágott sárgabarack

-0,5 db bio citrom reszelt héja

A karamellizált fehércsoki mousse-hoz:

-200 g fehér csoki

-1 dl habtejszín

-20 g vaníliás cukor

-4 db lapzselatin

-5 dl habtejszín (35%-os), habbá verve

A sárgabarck zseléhez:

-150 g lecsöpögtetett sárgabarack befőtt

-1 evőkanál citromlé

-1 teáskanál vanília aroma

-20 g cukor

-10 g vaníliás cukor

-3 db lapzselatin

A fekete szezám ropogóshoz:

-30 g fekete szezámmag

-30 g földi mogyoró

-20 g ostya

-50 g tejcsokoládé

A glazúrhoz:

-1 dl tejszín

-100 g fehér csokoládé

-1 db lapzselatin

-tetszés szerint barack színű étel szinezék

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a mákot, és a sütőport, és a citromhéjat keverjük össze! Az egész tojásokat a kétféle cukor, a tej, és az olaj hozzáadásával kezdjük el kikavarni,  miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a száraz alapanyagok keverékét. 

A kapott masszába forgassuk bele a feldarabolt barackot,és öntsük sütőpapírral bélelt 24 cm-es torta formába! 175 C fokos előmelegített sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt!

A zseléhez a barackokat turmixoljuk le, majd főzzük fel a kétféle cukor, a vanília aroma, és a citromlé hozzáadásával! Vegyük le a tűzről, és és alaposan kavarjuk el benne az előzőleg 5 percre hideg vízbe áztatott, és  kifacsart lapzselatinokat! Öntsük egy 20 cm-es folpackal bélelt formába, és dermesszük ki fagyasztóban!

A ropogóshoz a szezámmagot enyhén pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd a földimogyoró és a ostya hozzáadásával daráljuk le! Olvasszuk fel vízgőz fölött a tejcsokoládét egy csokoládé olvasztó üstben, majd öntsük a mogyorókeverékhez, és dolgozzuk össze! Terítsük szét egy  20 cm-es folpackal bélelt felületen! Fagyasszuk ki!

A fehér csokoládét tördeljük bele egy hőálló sütőtálba, majd helyezzük 110 Celsius fokos sütőbe , és 10-15 percenként kavarjuk át! Süssük addig, amíg szép karamell színű nem lesz (kb. 70-80 perc). 

Ezután 1 dl tejszínben olvasszuk fel a vaníliás cukrot, vegyük le a tűzhelyről, és alaposan kavarjuk el benne az előzőleg beáztatott lapzselatinokat! A tejszínt alaposan keverjük össze a karamellizált fehér csokoládéval! Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd forgassuk össze a felvert habtejszínnel!

A kihűlt piskótát tegyük egy lehetőleg forgatható tortaállványra, és helyezzük a közepére  a kifagyott barackzselét, majd annak a tetejére a kifagyott ropogós réteget! Rakjunk egy állítható méretű tortakarikát szorosan a tészta köré, majd öntsük rá a karamellizált fehér csoki krémet! A tetejét simítsuk el egy kenőkéssel, majd tegyük a hűtőbe dermedni!


A glazúrhoz alacsony hőfokon olvasszuk meg a fehér csokoládét az 1 dl tejszínnel folyamatosan kavargatva, majd vegyük le a tűzről, és alaposan kavarjuk el benne az előzőleg beáztatott és kifacsart lapzselatint! Tetszés szerint kavarjunk hozzá barack színű étel szinezéket, majd ha már nem túl meleg, akkor öntsük a már kidermedt fehér csoki rétegre! Tegyük vissza a hűtőbe dermedni!

Tetszés szerint díszítsük mákkal, friss barackkal, csokolodá díszekkel! Pala tálcán szervírozzuk!

Karamellizált fehér csoki torta
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.