...mert van úgy, hogy nem is kell annál több, minthogy találkoztatunk néhány kellemes ízt, és állagot. Könnyen elkészíthető, sallangok nélküli egyszerűen finom torta.


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához 

Kakaós piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Kávés betét: 

50 ml eszpresszó 

50 g cukor 

3 db lapzselatin 

150 g mascarpone 

1 dl habtejszín, habbá verve 

Mogyorós ropogós: 

60 g törökmogyoró 

50 g fehércsokoládé 

20 g ostya (pl. fagyitölcsér) 

40 g mogyorókrém 

Mogyorókrémes krém: 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

200 g mogyorókrém 

150 g mascarpone 

2,5 dl habtejszín, habbá verve 

Barackos krém: 

250 g lecsöpögtetett barackbefőtt 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

40 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

Csokoládé glazúr: 

50 g étcsokoládé 

50 g tejcsokoládé 

1 dl habtejszín 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

csokoládé díszek 

Elkészítés:

1.A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk, ezután hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és csomómentesre kavarjuk. A felvert fehérjét a masszához forgatjuk és sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 175 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

2. Amíg a tészta sül elkészítjük a ropogóst. A fehércsokit csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A mogyorót és az ostyát késes aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet és az olvasztott fehércsokit, és alaposan összekeverjük. Egy 20 cm-es tortakarikát folpackkal leterített tálcára helyezünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta egy kis méretű, hajlított kenőkéssel. Alaposan kifagyasztjuk.

3. A kávés betéttel folytatjuk. A kávéban feloldjuk a cukrot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk 4-5 percre, kinyomkodjuk és a meleg kávéban elkeverjük. A kávét a mascarponéhoz öntjük és alaposan összedolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.

4. Elkezdjük a torta összeállítását. A kihűlt tésztát forgatható tortaállványra helyezzük. Közepére teszünk egy 20 cm-es tortakarikát és a kávés krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. Hűtőbe tesszük dermedni legalább egy órára.

cukrász kellékek

5. A mogyorókrémes krémhez az 1 dl tejszínt felmelegítjük és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. A mogyorókrémet és a mascarponét egy keverőtálba mérjük és hozzáöntjük a tejszínt, alaposan elkeverjük. A 2,5 dl tejszínt lágy habbá verjük és a krémhez forgatjuk. Ha a kávés krém kidermedt óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a ropogóst a kávés rétegre helyezzük.

6. A tészta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a mogyorókrémes krémet beleöntjük ügyelve, hogy mindenhová megfelelően terüljön. Ismét hűtés következik amíg készítjük a gyümölcsös réteget.

7. A barackos krémhez a barackot leturmixoljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. A keményítőt elkeverjük a tejszínben, a barackhoz öntjük és sűrűsödésig főzzük kevergetés mellett. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. A gyümölcsöt legalább langyosra hűtjük és a mogyorókrémes rétegre öntjük. Mehet vissza a hűtőbe dermedni legalább 2 órára.

8. Ha a gyümölcsös réteg kidermedt elkészítjük a glazúrt. A csokoládékat a tejszínbe tördeljük és felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és mehet hozzá a zselatin. A barackos rétegre öntjük és ismét hűtjük 2-3 órát.

9. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A díszítéshez szánt tejszínt habbá verjük és egy csillag csővel ellátott habzsákba töltjük. A torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk és csokoládé díszekkel dekoráljuk.


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.