Az ősz hangulatát, és két kedvelt ízét megidéző  mesés torta.  Diós felvertek, és diós mascarpone krém, mennyei körteraguval!

Mi rendszeresen elővesszük a receptjét újra, és újra. 

Készítsd el Te is!


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

(1 db 24 cm-es tortához)

Tésztához:

-4 db tojás

-80 g cukor

-80 g darált dió

-40 g finomliszt

-0,2 dl étolaj

Körte réteghez:

-300 g megtisztított Vilmos körte

-60 g cukor

-10 g vaníliás cukor

-0,5 kk fahéj

-0,5 citrom leve

-10 g vaj

-20 g vaníliás pudingpor

-0,5 dl víz

A diós krémhez:

-500 g mascarpone

-100 g dió

-1 ek vanília aroma

-1 dl tej

-20 g vaníliás cukor

-60 g cukor

-4 db lapzselatin

-3 dl habtejszín

A fehér csoki glazúrhoz:

-100 g fehér csoki

-1 dl tejszín

-1 db lapzselatin

A díszítéshez:

-1 dl habtejszín

-csokoládé díszek

Szakács könyv

Elkészítés:

A tésztához a diót ledaráljuk! A sárgáját 60 g cukorral és az étolajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a diót és a lisztet. A fehérjét 20 g cukorral habbá verjük.

A felvert habot a diós masszába forgatjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk (egyenként 200-200 g) majd sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformában, előmelegített 175 fokos sütőben, kb. 15-15 perc alatt kisütjük a lapokat.

A körtét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral, belecsurgatjuk a citrom levét és a vajon puhára pároljuk. Botmixerrel darabosra turmixoljuk. A pudingport elkeverjük a vízben, a körtéhez adjuk és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.

Az egyik tésztánkat tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert akkor később megkönnyíti a dolgunkat a rétegek elkenésénél, és a díszítésnél) helyezzük, köré szorosan lehetőleg állítható tortakarikát teszünk. A körtés ragut a tésztára simítjuk (A rétegek simítását legkönnyebben kisméretű hajlított kenőkéssel tudjuk megtenni). Hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, késes aprítóban ledaráljuk.

cukrász kellékek

A mascarponét elkeverjük a dióval és a vanília aromával. A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felmelegítjük. A lapzselatinokat hideg vízben feláztatjuk majd a meleg tejben elkeverjük.A tejet a mascarponéhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a krémbe.

A második lapot a körtés rétegre helyezzük és rásimítjuk a diós krémet. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A fehér csokit a tejszínnel felolvasztjuk. Elkeverjük benne a feláztatott lapzselatint. A diós krém tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe míg meg nem húz.Tetszés szerint felvert habtejszínnel díszítjük.


Körte torta
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.