Könnyed, és krémes. Lágy, és kényeztető. Édes, és savanykás. Egyszerű, és mennyei finom sült túrótorta :-)


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

(1 db 24 cm-es tortához)

500 g tehéntúró

500 g mascarpone

200 g porcukor

1 db vanília rúd

1 ek liszt

1 db citrom reszelt héja

7 db egész tojás

5 dl habtejszín

Elkészítés:

1. A túrót a porcukorral, a mascarponéval, a vanília kikapart magjával, a liszttel és a citromhéjjal elkavarjuk. 

Sült túrótorta fázis

2. Jöhetnek hozzá a tojások, végezetül a tejszín. Alaposan összedolgozzuk. 

Sült túrótorta fázis

3. Egy 25 cm-es sütőformába töltjük és 200 C fokos, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ízlés szerint gyümölcsöntettel vagy akár friss gyümölcsökkel kínáljuk. 

Gyümölcs öntet elkészítéshez receptet nálunk is találsz (kattints ide).

Sült túrótorta fázis


Sült túrótorta
A pillanat íze Facebook