Egy szeletnyi harmónia, és édes kényeztetés. Készítsd el Áfonyás barackos levendula torta fehér csokoládéval receptünket, és éld át a levendulás desszert nyújtotta különleges pillanatokat!

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

2 db tojás 

80 g cukor 

2 ek hideg víz 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Sárgabarack krém: 

250 g magozott sárgabarack 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

1 dl habtejszín 

20 g étkezési keményítő 

Levendulás áfonyakrém: 

150 g fagyasztott áfonya 

0,5 dl levendula szirup /Mi Eldorado szirupot használtunk --> link<--/

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

200 g mascarpone 

Vaníliás fehércsoki mousse: 

1,5 dl habtejszín 

100 g fehércsoki 

½ db vanília rúd kikapart magja /Mi a " shop.manilia.hu " vaníliáit használjuk/

50 g cukor 

3 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Levendulás fehércsoki glazúr: 

1 dl habtejszín 

50 g fehércsoki 

0,5 dl levendula szirup /Mi Eldorado szirupot használtunk --> link<--/

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

friss sárgabarack 

friss áfonya 

levendula virág 

Ha szívesen készíted a receptjeinket, és szeretsz új ízeket kipróbálni, akkor szeretettel ajánljuk a nyomtatott kiadványainkat is. :-)

Cukrász könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a lisztet, a kakaó port és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

levendula torta recept
levendula torta recept

2. A sárgabarack krémmel folytatjuk. A barackokat pürésítjük és hozzáadjuk a kétféle cukrot. A keményítőt kikavarjuk a tejszínben és ezt is a gyümölcshöz öntjük. Közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Legalább langyosra hűtjük.

levendula torta recept

3. Elkezdjük a torta összeállítását. A piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A barackot a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni, amíg készül a következő réteg.

levendula torta recept

4. A levendulás áfonya krémhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A felengedett áfonyát turmixoljuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a levendula szirupot. Közepes lángon felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük és alaposan összekeverjük a mascarponével. Ráöntjük a barackos rétegre és 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

levendula torta recept
levendula torta recept

5. Következő lépésként elkészítjük a fehércsoki mousse-t. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A 1,5 dl habtejszínbe tördeljük a fehércsokit, valamint jöhet hozzá a cukor és a vanília kikapart magja is. Közepes lángon, kavargatva addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk össze a lágy habbá vert 2,5 dl habtejszínnel. Az áfonyás rétegre öntjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük dermedni.

levendula torta recept

6. A tortát levendulás fehércsoki glazúr zárja. Ehhez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokit a habtejszínbe tördeljük és hozzáöntjük a levendula szirupot is. Közepes lángon, kavargatva addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük és a mousse-ra öntjük. További 1-2 órát dermesztjük.

levendula torta recept

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Friss sárgabarackkal, áfonyával és levendulával dekoráljuk.

levendula torta
A pillanat íze Facebook

Vagy itt:

A pillanat íze Facebook