Nyűgözd le a családot egy szuper meggyes-kókuszos tortával! Klasszikus párosítás, garantált siker, boldog ünnepelt és asztaltársaság :-)

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzéssel örömet okozol nekünk.

torta receptek

Hozzávalók: 

1 db 20 cm-es tortához: 

Kókuszos tészták: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

100 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

60 g finomliszt 

60 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Meggy krém: 

200 g magozott meggy (mi fagyasztott meggyel dolgoztunk) 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

20 g étkezési keményítő 

1 dl kókusztej 

2 db lapzselatin 

Kókuszos krém: 

3 dl kókusztej 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

1 tk vanília aroma 

3 db lapzselatin 

20 g kókuszreszelék 

125 g mascarpone 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Díszítés: 

2 dl habtejszín, habbá verve 

50 g kókuszreszelék 

alkalomhoz illő csokoládé díszek, macaron 

torta receptek

Elkészítés:

1. A tésztákhoz a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A kókuszreszeléket, a liszttel és a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel kikavarjuk, majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat. A masszát két egyenlő részre mérjük és egyenként 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük a tésztákat. Hagyjuk kihűlni.

Meggyes kókusztora recept

2. Közben elkészítjük a meggy krémet. Ehhez a meggyet a kétféle cukorral és a vanília aromával felolvasztjuk, turmixoljuk és felfőzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a kókusztejben és a meggyhez öntjük. Kavargatva sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felpuhult, kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, időnként átkavarva.

Meggyes kókusztora recept
Meggyes kókusztora recept

3. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot és az aromát. Addig főzzük amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felpuhult, kinyomkodott zselatinokat. A mascarponéhoz öntjük és alaposan összekeverjük, majd jöhet hozzá a kókuszreszelék is. Ha langyosra hűlt beleforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt.

Meggyes kókusztora recept

4. Összeállítjuk a tortát. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük (lehetőség szerint használjunk forgatható tortaállványt) és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A meggy krém felét a tésztára simítjuk, majd ráöntjük a mousse felét. Rövid időre, kb. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, hogy a mousse egy picit meghúzzon. Ezután folytatjuk a torta felépítését. Következik a második tésztalap amire a meggy krém másik fele kerül. Erre öntjük a maradék mousset és hűtőben kb. 3 órát dermesztjük.

Meggyes kókusztora recept
cukrász kellékek

5. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A torta oldalát körbe kenjük felvert tejszínnel és kókuszreszelékkel panírozzuk. A maradék felvert habot csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Alkalomhoz illő csokoládé díszekkel, macaronnal dekoráljuk. A torta tetejét középen megszórjuk kókuszreszelékkel.

Meggyes kókusztora recept
Kókusztorta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.