Ezt a mennyei vanília tortát bűntudat nélkül fogyaszthatod mert hozzáadott cukrot nem tartalmaz ráadásul az elkészítéséhez lisztet sem használtunk. A két réteg vanília krém közé egy frissítő narancszselét csempésztünk, a tésztához pedig mandulát használtunk.

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

 Hozzávalók: 

1 db 18 cm-es tortához: 

Mandulás tészta: 

2 db tojás 

30 g eritrit

20 ml étolaj 

50 g szeletelt mandula 

Narancszselé: 

2 dl frissen facsart narancslé 

50 g eritrit 

4 db lapzselatin 

Vanília mousse: 

2 db tojássárgája 

2 dl cukormentes habtejszín 

½ db vanília rúd - Manilia.hu - a legfinomabb döntés

20 g vaníliás xilit 

40 g eritrit

10 g étkezési keményítő 

3 db lapzselatin 

2 dl cukormentes tejszín, habbá verve 

Díszítés: 

1,5 dl cukormentes tejszín, habbá verve 

50 g szeletelt, pirított mandula 

1 ek cukormentes baracklekvár 

Elkészítés: 

1. A tésztához a tojások fehérjét 20 g eritrittel habbá verjük. A mandulát késes aprítóban ledaráljuk. A sárgáját kikavarjuk a maradék eritrittel és az étolajjal majd felváltva adagolva elkeverjük benne a mandulát és a fehérje habot. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 1

2. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 2

3. Elkészítjük a narancszselét. A frissen facsart narancslevet felfőzzük az eritrittel. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat. Hagyjuk hűlni. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 3

4. Közben készítjük a vanília mousset. A tojássárgákat kikavarjuk a vaníliás xilittel, a keményítővel és az eritrittel. A tejszínt felfőzzük a vanília kikapart magjával, illetve héjával. Amikor a tejszín felmelegedett eltávolítjuk belőle a vanília héját és folytonos keverés mellett, lassan, vékony sugárban a tojásos keverékhez csurgatjuk. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 4

5. Visszatesszük a tűzhelyre és sűrűsödésig főzzük lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és jöhet hozzá a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatin. Langyosra hűtjük majd egy szilikon spatula segítségével hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt.

Cukormentes vanília torta fázis fotó 5

6. A tésztánkat egy forgatható tortaállványra helyezzük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a krém felét a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 20 percre, hogy dermedjen. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 6
cukrász kellékek

7. Ezután a krémre öntjük a narancslevet és visszatesszük a hűtőbe amíg meg nem dermed. Itt érdemes mélyhűtőbe tenni kb. 10 percre, hogy felgyorsítsuk a dermedési folyamatot.A krém másik felét a kidermedt zselére öntjük és egy hajlított kenőkés segítségével szép egyenesre simítjuk. Ismét hűtés következik legalább 2-3 óra. 

Cukormentes vanília torta fázis fotó 7

8. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük cukormentes lekvárral és durvára darált mandulával panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. A torta tetejét középen mandulával dekoráljuk.

Cukormentes vanília torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.