Ilyet még nem kóstoltál! A legfinomabb házi krémes recept naranccsal! A narancs és a vanília tökéletes fúziója a legkrémesebb krémes receptben.Én egy 21x29 cm-es formát használtam az elkészítéséhez.
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 csomag bolti leveles tészta
20 g cukor
A krémhez:
1,1 liter tej (3, 5 %-os)
7 db tojássárgája
3 db 38 g-os Dr oetker bourbon vaníliás pudingpor
180 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 db bio narancs reszelt héja
0,5 dl frissen facsart narancslé
6 db lapzselatin
1 csipet só
6 dl állati habtejszín (33%-os)
A szóráshoz:
Ízlés szerint porcukor
Ízlés szerint őrölt narancshéj
Tipp:
A maradék tojásfehérjéből készítsd el a másik házi krémes receptünket, aminek receptjét ide kattintva találod.
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral alaposan habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a sót, a narancshéjat és a narancslevet is! Öntsünk hozzá 1 dl tejet, keverjük egyneművé azzal, majd azt követően a vaníliás krémporral is! Közben forraljuk fel a maradék tejet!
Folyamatos keverés közben lassan öntsük a tojáshoz a forró tejet, és tegyük vissza a tűzre! Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk addig amíg be nem sűrűsödik, , ekkor vegyük le a tűzről! Addigra áztassuk hideg vízbe a lapzselatinokat, és ha megpuhultak, akkor nyomkodjuk ki őket, és alaposan kavarjuk el a krémben! Tegyük félre hűlni, de közben néha alaposan kavarjuk át!
2. Amíg hűl a krém, addig süssünk ki 2 db leveles tészta lapot! A lapokat alaposan szurkáljuk meg egy villával, és az egyiket szórjuk meg cukorral mielőtt berakjuk őket az előmelegített 180 C fokos sütőbe! A cukrozott tészta lesz a krémes teteje. Ha megsültek, akkor óvatosan vágjuk a tepsi, vagy sütő forma méretére , amiben össze fogjuk állítani!
3. Ha a krém már szoba hőmérsékletű, akkor a habtejszínt verjük habbá, majd óvatosan, de alaposan keverjük össze a krémmel!
4. Az alsó tészta köré helyezzük a formánkat, és öntsük rá a krémet, amit egyenletesen kenjünk el rajta! A felső tészta lapot vágjuk fel a kívánt szeletek méretére, és úgy helyezzük el a krémen! Tegyük a hűtőbe néhány órára, de legjobb ha egy éjszakára, mielőtt a formát szükség szerint körbe vágjuk, majd eltávolítjuk.
A kijelölt szeletek mentén könnyen szeletelhetjük, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, esetleg reszelt, vagy őrölt kezeletlen narancshéjjal! :-)