Ilyet még nem kóstoltál! A legfinomabb házi krémes recept naranccsal! A narancs és a vanília tökéletes fúziója a legkrémesebb krémes receptben.Én egy 21x29 cm-es formát használtam az elkészítéséhez.

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók:

A tésztához:

2 csomag bolti leveles tészta

20 g cukor

A krémhez:

1,1 liter tej (3, 5 %-os)

7 db tojássárgája

3 db 38 g-os Dr oetker bourbon vaníliás pudingpor

180 g cukor

20 g vaníliás cukor

1 db bio narancs reszelt héja

0,5 dl frissen facsart narancslé

6 db lapzselatin

1 csipet

6 dl állati habtejszín (33%-os)

A szóráshoz:

Ízlés szerint porcukor

Ízlés szerint őrölt narancshéj


Tipp:

A maradék tojásfehérjéből készítsd el a másik házi krémes receptünket, aminek receptjét ide kattintva találod.

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral alaposan habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a sót, a narancshéjat és a narancslevet is! Öntsünk hozzá 1 dl tejet, keverjük egyneművé azzal, majd azt követően a vaníliás krémporral is! Közben forraljuk fel a maradék tejet!

Folyamatos keverés közben lassan öntsük a tojáshoz a forró tejet, és tegyük vissza a tűzre! Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk addig amíg be nem sűrűsödik, , ekkor vegyük le a tűzről! Addigra áztassuk hideg vízbe a lapzselatinokat, és ha megpuhultak, akkor nyomkodjuk ki őket, és alaposan kavarjuk el a krémben! Tegyük félre hűlni, de közben néha alaposan kavarjuk át!  

Legfinomabb házi krémes

2. Amíg hűl a krém, addig süssünk ki 2 db leveles tészta lapot!  A lapokat alaposan szurkáljuk meg egy villával, és az egyiket szórjuk meg cukorral mielőtt berakjuk őket az előmelegített 180 C fokos sütőbe! A cukrozott tészta lesz a krémes teteje. Ha megsültek, akkor óvatosan vágjuk a tepsi, vagy sütő forma méretére , amiben össze fogjuk állítani! 

Legfinomabb házi krémes

3. Ha a krém már szoba hőmérsékletű, akkor a habtejszínt verjük habbá, majd óvatosan, de alaposan keverjük össze a krémmel! 

Legfinomabb házi krémes

4. Az alsó tészta köré helyezzük a formánkat, és öntsük rá a krémet, amit egyenletesen kenjünk el rajta! A felső tészta lapot vágjuk fel a kívánt szeletek méretére, és úgy helyezzük el a krémen! Tegyük a hűtőbe néhány órára, de legjobb ha egy éjszakára, mielőtt a formát szükség szerint körbe vágjuk, majd eltávolítjuk. 

A kijelölt szeletek mentén könnyen szeletelhetjük, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, esetleg reszelt, vagy őrölt kezeletlen narancshéjjal! :-) 

Legfinomabb házi krémes
Legfinomabb házi krémes recept




Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.