Turbózd fel a tortád a  kedvelt kakaóital porral, mely nem csak a gyerekek kedvence.  A könnyed, kakaós torta eteti magát, a gabonagolyóból készült roppanós réteg pedig fokozza az élvezeteket! Remek választás lehet húsvéti tortának, de gyereknapra, szülinapra, vagy akár a szerdai ebéd lezárásaként is.

Egyél még egy szeletet, és fogd rá a nyuszira! :)

torta receptek

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához 

Kakaós piskóta: 

4 db tojás 

50 g cukor 

50 g tejcsokoládé 

0,4 dl étolaj 

20 g kakaópor 

50 g finomliszt 

6 g sütőpor 

Kakaós mascarpone krém: 

1 dl habtejszín 

50 g Nesquik kakaópor 

20 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

250 g mascarpone 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Ropogós réteg: 

20 g ostya (pl. fagyitölcsér) 

60 g Nesquik kakaó ízű gabonagolyó 

70 g tejcsokoládé 

Tejhab: 

2 dl tej 

20 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

20 g étkezési keményítő 

2 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Díszítés: 

30 g tejcsokoládé 

30 g étcsokoládé 

2 ek étolaj 

Nesquik gabonagolyók 

csokoládé figurák

Torta recept

Elkészítés: 

1. A piskótához a csokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A lisztet a kakaó porral és a sütőporral összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és az étolajjal kikavarjuk. Ezután jöhet hozzá az olvasztott csoki. Végül a száraz alapanyagok keverékét és a felvert fehérjét felváltva adagolva hozzáforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Nesquik torta húsvétra

2. Közben a ropogóshoz a csokit csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. Az ostyát és a gabonagolyót késes aprítóban durvára daráljuk és összedolgozzuk az olvasztott csokival. Egy tálcára folpackot terítünk, erre egy 20 cm-es tortakarikát teszünk, amiben a masszát egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük és alaposan kidermesztjük.

Nesquik torta húsvétra

3. A mascarpone krémhez az 1 dl tejszínbe mérjük a kakaóport és a vaníliás cukrot. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, amíg a cukor fel nem olvad ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a beáztatott, kinyomkodott zselatint. A mascarponéhoz öntjük és alaposan összekeverjük. A 1,5 dl habtejszínt lágy habbá verjük és a krémhez forgatjuk.

Nesquik torta húsvétra
Nesquik torta húsvétra

4. A kihűlt piskótát forgatható tortaállványra tesszük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük és szükség esetén egy kis méretű hajlított kenőkéssel egyenletesen elsimítjuk. 

A kidermedt ropogóst a krém közepébe helyezzük és a tortát hűtőbe tesszük dermedni amíg készül a következő réteg.

Nesquik torta húsvétra

5. A tejhabhoz a tejhez adjuk a kétféle cukrot és a keményítőt. Alacsony lángon addig főzzük kevergetve amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt egy szilikon spatula segítségével. A ropogósra öntjük és szükség szerint egy hajlított, kis méretű kenőkéssel egyenletesen elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára dermedni.

Nesquik torta húsvétra

6. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A csokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat és vízgőz fölött felolvasztjuk. Hagyjuk kicsit hűlni majd a torta tetejére körbe csurgatjuk. A gabona golyókat körbe a csokoládéra szórjuk és a csoki figurákkal dekoráljuk.

Nesquik torta húsvétra
Nesquik torta húsvétra




Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.