Egyszerűen finomat, és csábítót! Ha nehezen tudsz választani a kedvenceid közül, akkor ajánljuk figyelmedbe Oreós túrórudi torta receptünket, mellyel sokakat le fogsz tudni venni a lábáról! :-) Egy vonzó torta recept kezdőknek!
1 db 24 cm-es tortához
Csokis piskóta:
4 db tojás
70 g cukor
10 g vaníliás cukor
50 g étcsokoládé
0,5 dl étolaj
50 g finomliszt
5 g cukrozatlan kakaópor
6 g sütőpor
Oreo-s túrókrém:
225 g tehéntúró
150 g tejföl
1 dl habtejszín
40 g cukor
10 g vaníliás cukor
2 db lapzselatin
130 g Oreo keksz
A csokoládé csurgatáshoz:
50 g tejcsokoládé
1 tk étolaj
Vaníliás túrókrém:
225 g tehéntúró
40 g cukor
20 g vaníliás cukor
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín, habbá verve
Csokoládé glazúr:
1 dl habtejszín
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
1 db lapzselatin
Díszítés:
Oreo keksz
Túrórudi
Elkészítés:
1. A piskótához a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A csokoládét egy csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az étolajat és az olvasztott csokit. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
2. Ha a tészta kihűlt elkészítjük az Oreo-s túrókrémet. A túrót áttörjük és a tejföllel összekeverjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük és a túróhoz öntjük. Alaposan összekeverjük. A kekszet darabosra tördeljük és ezt is a túróba forgatjuk.
3. A kihűlt piskótát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A túrókrémet a tésztára öntjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Közben a csurgatáshoz a csokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük és az étolaj hozzáadásával vízgőz fölött felolvasztjuk. A túrókrémre csurgatjuk, nem kell szabályosnak lennie, ahogy sikerül. 😊 Visszatesszük a hűtőbe amíg készül a következő réteg.
4. A vaníliás túrókrémhez a túrót áttörjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük és a túróhoz öntjük. Alaposan összekeverjük. A 2,5 dl tejszínt lágy habbá verjük és a túróhoz forgatjuk. A megdermedt, csurgatott csokira öntjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
5. A hűtési idő leteltével a glazúrt készítjük el. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és alacsony lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A túrókrémre öntjük és további 1-2 órát hűtjük.
6. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét túrórudival és keksszel díszítjük.