Gyerekjáték elkészíteni. Szuper választás, ha  csillapítani szeretnéd az édesség iránti vágyad, és kedveled a torta ízvilágát. Egy gyors Sóskaramellás kókusztorta recept akár kezdőknek is. 

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Mandulás-kókuszos piskóták: 

5 db tojás 

100 g cukor 

40 ml étolaj 

50 g finomliszt 

50 g darált mandula 

50 g kókuszreszelék 

Sóskaramell krém: 

100 g cukor 

1,5 dl forró habtejszín 

1 kk só 

2 db lapzselatin 

200 g mascarpone 

Fehércsokis kókuszkrém: 

2,5 dl kókusztej 

20 g vaníliás cukor 

20 g cukor 

3 db lapzselatin 

50 g fehércsoki 

3 dl habtejszín lágy habbá verve 

Fehércsoki glazúr: 

1,5 dl habtejszín 

50 g fehércsoki 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek ízlés szerinti lekvár 

30 g kókuszreszelék 

tetszés szerint Raffaello golyók 

Recept könyv

Elkészítés: 

1. A piskótákhoz a lisztet, a kókuszreszeléket és a mandulát összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az étolajat is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. A masszát két egyenlő részre mérjük. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és egymás után megsütjük benne a két piskótát. A sütési idő hőlégkeveréssel kb. 20-25 perc laponként. Hagyjuk őket kihűlni.

Sóskaramellás kókusztorta recept

2. A sóskaramell krémmel folytatjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A cukrot a só hozzáadásával száraz edényben felolvasztjuk, majd óvatosan hozzáöntjük a forró tejszínt és addig melegítjük tovább, amíg az esetlegesen visszakeményedett cukor újra fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük és alaposan összekeverjük a mascarponéval.

Sóskaramellás kókusztorta recept

3. Elkezdjük a torta összeállítását. Az egyik tészta lapot tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A karamell krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni, amíg a következő réteg készül.

Sóskaramellás kókusztorta recept

4. A fehércsokis kókuszkrémhez a fehércsokit keverőtálba tördeljük és félretesszük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot és közepes lángon, időnként átkeverve felmelegítjük. Miután lehúztuk a tűzhelyről elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Még melegen a fehércsokira öntjük és alaposan összekeverjük, hogy a csoki teljesen fel tudjon olvadni. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Sóskaramellás kókusztorta recept
Sóskaramellás kókusztorta recept

5. Folytatjuk a torta összeállítását. A második tészta lapot a karamellás krémre helyezzük. A kókuszos krémet a tésztára öntjük és szükség szerint egyenletesen elsimítjuk. Legalább 3-4 óra hűtés következik.

Sóskaramellás kókusztorta recept

6. A glazúrral zárjuk a tortát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokit a tejszínbe tördeljük és közepes lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a kókuszos krémre öntjük. További 1-2 órát hűtjük, amíg meg nem húz.

Sóskaramellás kókusztorta recept

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta oldalát a második tészta réteg magasságáig körbe kenjük lekvárral és a kókuszreszelékkel panírozzuk. Tetszés szerint Raffaello golyókkal dekoráljuk.

Sóskaramellás kókusztorta

Ha szereted a kókuszt, akkor egy másik, a Raffaello ihlette tortánk kihagyhatatlan! -->Kattints ide, vagy a képre<-- a recept elérhetőségéért

kókusztorta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.