Ki ne szeretné az ellenállhatatlan szalagos fánkot, mely (nem csak) farsangkor egy kihagyhatatlan, mennyei desszert! A puha, olajban sült fánk egy finom lekvárral, és porcukorral szervírozva egy függőséget okozó édes finomság! :-)

Receptkönyv

Hozzávalók:

300 g tejföl 

8 db tojássárgája 

20 g élesztő 

20 g porcukor 

2 dl langyos tej 

70 dkg finomliszt 

pici só 

étolaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.

Szalagos farsangi fánk

2. A tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, kevés sót, a lisztet és az élesztős tejet jól összedolgozzuk, kidagasztjuk.

Szalagos farsangi fánk

3. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. (Ha van, akkor kelesztő tálba tesszük.)

Szalagos farsangi fánk

4. Lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és még 10 percig konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.

5.Az egyik oldalukat középen ujjunkkal benyomjuk, sütéskor ez kerül először alulra.

6. Közepesen forró, bő olajban sütjük. Ahogy az olajba tesszük a tésztát, lefedjük az edényt. Kb. 1,5 perc míg megsül az egyik oldal, ezután megfordítjuk, de már nem kell lefedni.

Szalagos farsangi fánk

7. Lekvárral, porcukorral kínáljuk.

Szalagos farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.