Olyan régi kedvenc csokoládé torta recept, amit akkoriban sütöttem, amikor még csak elkezdtem a torták készítését a családban. :-) Egyszerűen, és gyorsan elkészíthető, de mégis rengeteg rajongója van ennek a csokoládés finomságnak.
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24 cm-es tortához
Piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál víz
240 g cukor
200 g finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 g sütőpor
Krém:
7 dl tej
108 g(2 cs.) Belga csokoládés pudingpor ( vagy sima csokoládé puding)
100 g tejcsokoládé
100 g cukor
3 dl tejszín habbá verve
1. A tojások fehérjét 1 ek cukorral habbá verjük. A sárgàját a maradék cukorral és a többi hozzávalóval kikavarjuk. Beleforgatjuk a felvert fehérjét és a masszát egy 24cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha a tészta kihűlt 3 egyenlő részre vágjuk.
2. A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingot. A maradék tejet a csokival és a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.
3. Miután a puding kihűlt, kézi mixer segítségével fellazítjuk és összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.
4. A krémet 3 egyenlő részre osztjuk. Ah egyik tésztánkat tálcára helyezzük, jöhet rá egy rész krém, erre újabb tészta, krém, tészta. A maradék krémmel körbekenjük illetve kidíszítjük a tortánkat.