Szivecskés, rózsaszín torta volt a kívánság, ez lett az eredmény! :-) A fehércsoki édességét a málna savanykás íze kiválóan ellensúlyozza, így azoknak is ajánlott, akik esetleg nem rajonganak a túl édes ízekért.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók:
1 db tortához (24 cm-es kerek tortának felel meg)
Piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
6 g sütőpor
120 g finomliszt
Málnás mascarpone krém:
250 g mascarpone
150 g málna
50 g cukor
20 g vaníliás cukor
3 db lapzselatin
2 dl tejszín, habbá verve
Málnazselé:
250 g málna
60 g cukor
20 g vaníliás cukor
4 db lapzselatin
Fehércsoki mousse:
1 dl habtejszín
150 g fehércsoki
20 g vaníliás cukor
1 ek vanília aroma
2 dl tejszín, habbá verve
3 db lapzselatin
Rózsaszín csokoládé glazúr:
100 g rózsaszín csokoládé
1 dl tejszín
1 db lapzselatin
Díszítés:
1-2 ek pirosgyümölcs lekvár
liofolizált málna
2 dl tejszín, habbá verve
Elkészítés:
1. A piskótához a tojások sárgáját 80 g cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, liszttel és sütőporral kikavarjuk. A fehérjét 20 g cukorral habbá verjük és a sárgájához forgatjuk. Egy szív alakú (vagy kerek 24 cm-es) tortaforma alját sütőpapírral béleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
2. A mascarpone krémhez a málnát a kétféle cukorral felfőzzük. Nem turmixoljuk, hagyjuk, hogy darabos maradjon. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott málnába keverjük. A málnát összeforgatjuk a mascarponéval, majd a felvert habtejszínt is hozzákeverjük.
3. A kihűlt piskótát tálcára tesszük (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) . A piskóta köré visszahelyezzük a tortaforma oldalát és körbe sütőpapírral béleljük, hogy a forma és a tészta között ne legyen rés. A mascarponés krémet a piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
4. Ezalatt a zseléhez a málnát felfőzzük a kétféle cukorral, leturmixoljuk és lehúzzuk a tűzhelyről. Elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint és ha már legalább langyosra hűlt, a kidermedt mascarponés rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe.
5. A fehércsokoládét 1 dl tejszínben felolvasztjuk a vaníliás cukor és a vanília aroma hozzáadásával. Elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Ha langyosra hűlt, összeforgatjuk a felvert habtejszínnel és a kidermedt zselé tetejére öntjük. Ismét hűtés következik.
6. A rózsaszín csokoládét felolvasztjuk a tejszínben és hozzáadjuk a feloldott, kinyomkodott zselatint. A dermedt fehércsokis rétegre öntjük és legalább 2-3 órát hűtjük tovább a tortát. Eltávolítjuk a tortaformát és óvatosan lehúzzuk az oldaláról a sütőpapírt. A piskótát körbe kenjük lekvárral és liofilizált málnával panírozzuk. Tetejét habrózsákkal díszítjük.
Kerek, 24 cm-es torta formában is ezekkel az arányokkal elkészíthető, és málnát akár eperrel is helyettesíthetjük.