Szivecskés, rózsaszín torta volt a kívánság, ez lett az eredmény! :-) A fehércsoki édességét a málna savanykás íze kiválóan ellensúlyozza, így azoknak is ajánlott, akik esetleg nem rajonganak a túl édes ízekért. 


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók: 

1 db tortához (24 cm-es kerek tortának felel meg)

Piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

100 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

6 g sütőpor 

120 g finomliszt 

Málnás mascarpone krém: 

250 g mascarpone 

150 g málna 

50 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

2 dl tejszín, habbá verve 

Málnazselé: 

250 g málna 

60 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

4 db lapzselatin 

Fehércsoki mousse: 

1 dl habtejszín 

150 g fehércsoki 

20 g vaníliás cukor 

1 ek vanília aroma 

2 dl tejszín, habbá verve

3 db lapzselatin

Rózsaszín csokoládé glazúr: 

100 g rózsaszín csokoládé 

1 dl tejszín 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek pirosgyümölcs lekvár 

liofolizált málna 

2 dl tejszín, habbá verve 

Szakács könyv

Elkészítés: 

A piskótához a tojások sárgáját 80 g cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, liszttel és sütőporral kikavarjuk. A fehérjét 20 g cukorral habbá verjük és a sárgájához forgatjuk. Egy szív alakú tortaforma alját sütőpapírral béleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. 

A mascarpone krémhez a málnát a kétféle cukorral felfőzzük. Nem turmixoljuk, hagyjuk, hogy darabos maradjon. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott málnába keverjük. A málnát összeforgatjuk a mascarponéval, majd a felvert habtejszínt is hozzákeverjük. 

A kihűlt piskótát tálcára tesszük (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) . A piskóta köré visszahelyezzük a tortaforma oldalát és körbe sütőpapírral béleljük, hogy a forma és a tészta között ne legyen rés. A mascarponés krémet a piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe dermedni. 

cukrász kellékek

Ezalatt a zseléhez a málnát felfőzzük a kétféle cukorral, leturmixoljuk és lehúzzuk a tűzhelyről. Elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint és ha már legalább langyosra hűlt, a kidermedt mascarponés rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe. 

A fehércsokoládét 1 dl tejszínben felolvasztjuk a vaníliás cukor és a vanília aroma hozzáadásával. Elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Ha langyosra hűlt, összeforgatjuk a felvert habtejszínnel és a kidermedt zselé tetejére öntjük. Ismét hűtés következik. 

A rózsaszín csokoládét felolvasztjuk a tejszínben és hozzáadjuk a feloldott, kinyomkodott zselatint. A dermedt fehércsokis rétegre öntjük és legalább 2-3 órát hűtjük tovább a tortát. Eltávolítjuk a tortaformát és óvatosan lehúzzuk az oldaláról a sütőpapírt. A piskótát körbe kenjük lekvárral és liofilizált málnával panírozzuk. Tetejét habrózsákkal díszítjük.

Kerek, 24 cm-es torta formában is ezekkel az arányokkal elkészíthető, és málnát akár eperrel is helyettesíthetjük.

Málna torta



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.