A Mennyei csipkebogyó különlegesen finom gyümölcs, mégis ritkán találkozunk vele ízesített tortákkal.  Ezért is készítettük ezt a mennyei gesztenyés csipkebogyó tortát 100%-os csipkebogyóvelő felhasználásával.


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

(1 db 24 cm-es tortához)

Gesztenyés piskóta: 

2 db egész tojás 

70 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

40 ml tej 

40 ml étolaj 

6 g sütőpor 

150 g natúr, cukrozatlan gesztenye massza 

60 g finomliszt 

Kesudiós linzertészta: 

115 g finomliszt 

65 g hideg vaj 

32 g porcukor 

1 db tojássárgája 

25 g durvára vágott kesudió 

Kesudiós felvert: 

3 db tojás 

50 g kesudió 

40 g finomliszt 

60 g cukor 

20 ml étolaj 

Gránátalmás csipkebogyó krém: 

200 ml 100%-os csipkebogyó velő 

200 g gránátalma 

80 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

2 tk vanília aroma 

2 tk citromlé 

40 g étkezési keményítő 

1 dl víz 

2 db lapzselatin 

Gesztenyés mascarpone krém: 

250 g cukrozott gesztenye massza 

250 g mascarpone 

2 tk rum aroma 

2 dl habtejszín 

80 g cukor 

4 dl tejszín, habbá verve 

6 db lapzselatin 

A lapok lekenéséhez: 

4-5 ek csipkebogyó lekvár 

Panna cotta a torta tetejére: 

1 dl tej 

1 dl tejszín 

30 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

Gesztenye golyókhoz: 

125 g cukrozott gesztenye massza 

25 g olvasztott vaj 

50 g darált háztartási keksz 

10 ml rum aroma 

50 g tejcsokoládé 

50 g étcsokoládé 

2 ek étolaj 

Díszítéshez: 

2-3 ek csipkebogyó lekvár 

50 g durvára darált kesudió 

gesztenye golyók 

csokoládé díszek 

Szakács könyv

Elkészítés:

1.Első lépésként a linzertészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni.

Gesztenye torta + csipkebogyó

2. A gesztenyés tésztával folytatjuk. A gesztenye masszát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, valamint a sütőporral. Az egész tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, ezután hozzáöntjük az olajat és a tejet és tovább habosítjuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a száraz alapanyagokat miközben dolgozik a gép.


Csipkebogyó torta gesztenye

3. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Gesztenye torta csipkebogyó

4. Közben a kesudiós felverthez a kesudiót késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és az étolajjal kikavarjuk. Felváltva adagolva hozzáforgatjuk a száraz alapanyagok keverékét és a felvert fehérjét is. A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntve, előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

gesztenye torta csipkebogyó

5. Amíg a piskótákkal foglalkoztunk a linzertészta elég időt pihent a hűtőben így elővesszük és lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 cm-es kört tudjunk belőle kiszúrni. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

csipkebogyó torta gesztenyevel

6. Elkészítjük a csipkebogyós krémet. Ehhez a gránátalmát leturmixoljuk és átszűrjük. Hozzáadjuk a csipkebogyó velőt, ízesítjük a kétféle cukorral, aromával és a citromlével majd felfőzzük. A keményítőt kikavarjuk a vízben és a csipkebogyóhoz öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a lapzselatint, amiket előzőleg hideg vízbe áztatunk kb. 5 percre majd kinyomkodjuk.

gesztenye torta csipkebogyóval

7. Elkezdjük a torta összeállítását. A gesztenyés tésztát egy tálcára tesszük, lehetőleg forgatható tortaállványra. Egy kis méretű hajlított kenőkés segítségével megkenjük 2-3 ek csipkebogyó lekvárral és ráhelyezzük a kesudiós linzert. A piskóta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk, majd a linzeren egyenletesen elkenjük a csipkebogyós krém felét. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a gesztenyés krémet.

Gesztenye torta csipkebogyóval

8. A gesztenyés krémet két részletben fogjuk elkészíteni, így első körben az alapanyagok felével fogunk dolgozni. 125 g gesztenye masszát lereszelünk és hozzámérünk 125 g mascarponét. 1 dl tejszínt felmelegítünk 40 g cukorral és 1 tk rummal (aroma). Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverünk benne 3 db, hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott lapzselatint. A tejszínt a gesztenyéhez és a mascarponéhoz öntjük és alaposan összedolgozzuk. 2 dl tejszínt habbá verünk és a gesztenyés krémhez forgatjuk egy szilikon spatula segítségével.

Gesztenye torta csipkebogyóval

9. A krémet a csipkebogyós réteg tetejére kenjük majd ráhelyezzük a kesudiós felvert tésztánkat. A tésztát vékonyan megkenjük a maradék lekvárral majd eloszlatjuk rajta a csipkebogyós krém másik felét. Ismét hűtjük.

Gesztenye torta csipkebogyóval

10. Közben az előzőekben elírtakat követve, a maradék alapanyagokból ismét készítünk egy adag gesztenyés krémet, amit szép egyenletesen a csipkebogyós rétegre öntünk, majd mehet vissza a hűtőbe 1-2 órát dermedni.

Gesztenye torta recept

11. A torta tetejét egy vékony panna cotta réteg zárja, amihez a tejet a tejszínnel összeöntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott zselatint és langyosra hűtjük. Ráöntjük a gesztenyés rétegre és tovább hűtjük amíg meg nem dermed, ez legalább 2-3 óra.

Gesztenye torta recept

12. Amíg a torta dermed elkészítjük a gesztenye golyókat. A hozzávalókat, a csokoládék és étolaj kivételével összekeverjük és kis golyókat formázunk belőlük. A kétféle csokoládét egy csokiolvasztó tálkába tördeljük és az olajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. A golyókat félig belemártjuk, sütőpapírra helyezzük és hagyjuk, hogy a csokoládé meghúzzon rajta.

Gesztenye torta csipkebogyóval

13. Ha a tortánk megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta oldalát vékonyan körbe kenjük csipkebogyó lekvárral és a durvára darált kesudióval panírozzuk. Tetején egy vonalban szintén kesudiót szórunk, erre helyezzük a gesztenye golyókat és a díszeket.

Csipkebogyó torta gesztenyével

Ha tetszenek a receptjeink, akkor nézz szét a premium  tartalmaink között is :-)

https://www.apillanatize.hu/premium-tartalom


Gesztenye torta csipkebogyóval 



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.