High protein fehércsokis sós karamell torta – luxus íz, tudatos választás.😉💪
Kényeztesd magad ezzel a mennyei desszerttel, ami egyszerre édes, sós és fehérjében gazdag. A fehér csoki és a sós karamell ízrobbanása, extra fehérjével, hogy az élvezet mellett a céljaidhoz is hű maradj. Magas fehérjetartalmának köszönhetően támogatja a fitt életmódodat is – tökéletes akár edzés utáni jutalomként, akár egy különleges alkalomra.
Hozzávalók:
1 db 20 cm-es tortához:
Mogyorós piskóta:
3 db tojás
20 g eritrit
25 g cukor
45 g törökmogyoró
30 g finomliszt
20 ml étolaj
Sóskaramell krém:
125 g mascarpone
200 g Biotech USA Protein Cream - Sós karamell
1 dl habtejszín
1 db lapzselatin
1 dl habtejszín, lágy habbá verve
Fehércsoki krém:
125 g mascarpone
200 g Biotech USA Protein Cream - Fehér csokoládé
1 dl habtejszín
1 db lapzselatin
1 dl habtejszín, lágy habbá verve
Tejszínes fehérje réteg:
1 dl habtejszín
15 g eritrit
10 g vaníliás cukor
2 db lapzselatin
25 g mogyoró ízű fehérje por (Pl: Biotech USA ISO Whey Zero)
1 dl habtejszín, lágy habbá verve
Elkészítés:
1. A tésztához a mogyorót késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g eritrittel habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az olajat is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A sóskaramell krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl habtejszínt felmelegítjük, lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük. A mascarponét és a sóskaramell krémet egy keverőtálba mérjük, hozzáöntjük a zselatinos tejszínt és alaposan összekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert 1 dl habtejszínt.
3. Elkezdjük a torta összeállítását. A piskótát tálcára tesszük, és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A sóskaramellás krémet a tésztára öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük egy órát dermedni.
4. Közben elkészítjük a fehércsoki krémet. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl habtejszínt felmelegítjük, lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük. A mascarponét és a fehércsoki krémet egy keverőtálba mérjük, hozzáöntjük a zselatinos tejszínt és alaposan összekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert 1 dl habtejszínt. A kapott krémet a sóskaramellás rétegre öntjük és további 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
5. A tortát egy tejszínes fehérje réteg zárja. Ehhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl habtejszínhez adjuk a vaníliás cukrot és az eritritet. Felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, majd hozzáöntjük a fehérje port és csomómentesre keverjük. Végül beleforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt és a fehércsokis rétegre öntjük. Legalább 3 órát hűtjük.
6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét tetszés szerint dekoráljuk, nálunk most durvára darált mogyoró és karamell kockák kerültek rá.