A kék áfonya - kókusz kombináció nálunk már többször bizonyított, ezért bátran vesszük elő a tarsolyunkból :-)
Próbáld ki Te is, ennek a kedves kis tortának az elkészítésével :) !


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók: 

1 db 20 cm-es tortához 

Kókuszos piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

70 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

50 g finomliszt 

30 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Kókuszos mascarpone krém: 

125 g mascarpone 

1 dl tejszín 

50 g kókuszreszelék 

10 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

2 db lapzselatin 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

Áfonya zselé: 

150 g fagyasztott áfonya 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 kk vanília aroma 

1 tk citromlé 

3 db lapzselatin 

Vanília mousse: 

1 dl tejszín 

1 tk vanília aroma 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

3 db lapzselatin 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

Fehércsoki glazúr: 

0,7 dl tejszín 

70 g fehércsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

pirosgyümölcs lekvár 

kókuszreszelék 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

csokoládé díszek

Szakács könyv

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel kikavarjuk, majd a liszt, kókusz és sütőpor hozzáadásával simára kavarjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot és a masszát 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. hagyjuk kihűlni.

A kókuszos krémhez a kókuszreszeléket száraz serpenyőben kissé lepirítjuk, hogy intenzívebb legyen az íze. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, majd kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott tejszínhez keverjük. A tejszínt alaposan elkeverjük a mascarponéval és a kókusszal, majd hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt.

A kihűlt piskótát lehetőleg forgatható tortaállványra helyezzük, köré csatolunk szorosan egy állítható tortakarikát és a kókuszos krémet a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a gyümölcszselét.

Ehhez az áfonyát felfőzzük a kétféle cukorral, az aromával és a citromlével. Leturmixoljuk és átszűrjük. Ha szükséges újra melegítjük, lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a beáztatott, kinyomkodott zselatinokat. Hagyjuk hűlni majd, ha már nem meleg ráöntjük a kókuszos rétegre. Addig hűtjük tovább, amíg a zselé meg nem dermed.

A vaníliás réteghez az 1dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral és az aromával. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatinokat. langyosra hűtjük és összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A mousset a zselére öntjük, elsimítjuk egy kenőkéssel, és legalább 2-3 órát hűtjük.

A glazúrhoz a tejszínben felolvasztjuk a csokoládét. lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Ráöntjük a tortára és visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Ha a torta kellően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk, eltávolítjuk a tortakarikát. A piskótát vékonyan körbekenjük lekvárral és kókuszreszelékkel panírozzuk. Tetejét habrózsákkal és csokoládé díszekkel dekoráljuk.


kókusz torta áfonyával
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.