Az Oreo és a málna igen nagy népszerűségnek örvend nálunk, pláne, ha a kettőt egy tortában használjuk fel. A torta elkészítése semmilyen bonyolultabb eljárást nem igényel, így bátran ajánljuk kezdőknek is.


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:  

1 db 24 cm-es tortához 

Piskóta: 

4 db tojás 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

100 g mandulaliszt 

40 g finomliszt 

4 cl étolaj 

Málna réteg: 

250 g málna 

40 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

Oreo krém: 

500 g mascarpone 

250 g Oreo keksz 

100 g cukor 

1 dl habtejszín 

5 db lapzselatin 

4 dl habtejszín, habbá verve

Díszítés:
1,5 dl habtejszín, habbá verve
1-2 ek málnalekvár
50 g Oreo keksz összetörve

Szakács könyv


Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és az étolajjal kikavarjuk, majd felváltva adagolva hozzákeverjük a kétféle liszt keverékét, valamint a felvert fehérjét. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A málnát a kétféle cukorral felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A keményítőt elkeverjük a tejszínben és a málnához öntjük. Sűrűre főzzük majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint. Időnként kevergetve langyosra hűtjük.

A krémhez 1 dl tejszínben feloldjuk a cukrot, majd a tűzhelyről lehúzva elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. A mascarponét összedolgozzuk a keksszel, amit kisebb darabokra törünk és ehhez adjuk a zselatinos tejszínt. Végezetül beleforgatjuk a felvert habtejszínt.

A piskótát (lehetőleg forgatható) tálcára helyezzük, köré (lehetőleg állítható méretű) tortakarikát teszünk. Rásimítjuk a krém felét, erre jöhet a málna majd a maradék krém. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

cukrász kellékek

Óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát málnalekvárral körbekenjük és kekszmorzsával panírozzuk, tetejét habrózsákkal, liofilizált málnával díszítjük!

Málnás oreo torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.