A mangó és az eper gyümölcsössége kiválóan ellensúlyozza a fehércsoki édességét. Ez a három alapanyag meghatározó ízélményt nyújt a torta fogyasztóinak.

Mostantól a weboldalunkon is elérhető ez a kedvelt torta receptünk, igaz a többi receptünkkel ellentétben itt  nem készültek fázis fotók, ezt most nézzétek el nekünk! :-)

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához

Piskóta:

3 db tojás

3 ek hideg víz

120 g cukor

120 g finomliszt

6 g sütőpor

Mangós krém:

250 g mascarpone

200 g lecsöpögtetett mangó konzerv

60 g fehércsoki

1 dl habtejszín

3 db lapzselatin

10 g vaníliás cukor

2 dl tejszín habbá verve

Eper zselé:

250 g fagyasztott eper

80 g cukor

1/2 db citrom leve

20 g vaníliás cukor

1 tk vanília aroma

4 db lapzselatin

Fehércsoki krém:

100 g fehércsoki

1 dl habtejszín

10 g vaníliás cukor

1 ek vanília aroma

20 g cukor

3 db lapzselatin

250 g mascarpone

2 dl tejszín habbá verve

Dísztés:

1-2 ek lekvár

30 g pirított, szeletelt mandula

1,5 dl tejszín, habbá verve

néhány szem friss eper

Szakács könyv

Elkészítés:

1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert habot. Egy 24 cm-es, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és 175 fokos, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Fehércsokis mangó torta eperrel

2. A mangós réteghez a fehércsokit a vaníliás cukorral felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint. A mascarponéval összekeverjük. A mangót turmixoljuk és átszűrjük, hogy eltávolítsuk belőle a "rostszálakat" majd ezt is a mascarponéhoz keverjük.  Végezetül összeforgatjuk a felvert tejszínnel.

Fehércsokis mangó torta eperrel

3. A piskótát egy forgatható tortaállványra helyezzük, és szorosan köré csatolunk egy állítható méretű torta karikát. Beleöntjük a krémet, majd elsimítjuk. Hűtőbe tesszük amíg készül a zselé.

Fehércsokis mangó torta eperrel
cukrász kellékek

4. Az eperzseléhez az epret a kétféle cukorral, a vanília aromával és a citromlével felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A tűzhelyről lehúzva belekeverjük a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint.

Ha az eper lehűlt, ráöntjük a krémre és addig hűtjük amíg meg nem dermed.

Fehércsokis mangó torta eperrel

5. A fehércsokis réteghez a csokit a kétféle cukorral és az aromával felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Összeforgatjuk a mascarponéval és a felvert tejszínnel.

A krémet a kidermesztett zselére öntjük és hűtőben kb. 3 órát állni hagyjuk.

Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A tésztát körbe kenjük lekvárral és a mandulával panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk, ezekre helyezzük az eper cikkeket.

Fehércsokis mangó torta eperrel



Mangó torta eperrel
Fehércsokis mangó torta eperrel


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.