A mennyei marcipán mousse , a savanykásan ellenállhatatlan meggy, és a fenséges mandula triójával sikerült kellemes pillanatokat okozni a szeretteinknek amikor felszeltük ezt a tortát az egyik családi összejövetelünkön. Tégy így Te is! 😉😊


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához: 

Meggyes-mandulás tészta: 

2 db egész tojás 

70 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

40 ml tej 

60 g finomliszt 

60 g darált mandula 

6 g sütőpor 

100 g magozott meggy 

Mandula ropogós: 

60 g pirított mandula 

20 g ostya (pl. fagyitölcsér) 

50 g fehér csokoládé 

Meggyes gyümölcsbetét: 

200 g magozott meggy 

45 g búzadara 

40 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

Marcipán mousse: 

130 g marcipán 

2 dl habtejszín 

1 db vanília rúd 

50 g cukor 

4 db lapzselatin 

4 dl habtejszín (állati eredetű 35%-os) 

A torta összeállításához: 

100 g marcipán 

Díszítés: 

1,5 dl habtejszín 

2-3 ek lekvár 

50 g pirított, szeletelt mandula 

koktélcseresznye szemek 

Szakács könyv

Elkészítés:

1. A tésztához az egész tojásokat a kétféle cukorral és a tejjel kihabosítjuk. A lisztet, a mandulát és a sütőport összekeverjük és óvatosan egy szilikon spatula segítségével a tojásos keverékhez forgatjuk. Végül a meggyet is hozzáadjuk. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Marcipán mousse torta fázis

2. Közben elkészítjük a ropogóst. A fehércsokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A mandulát és az ostyát késes aprítóban ledaráljuk majd az olvasztott csokival alaposan összedolgozzuk. Egy tálcára folpackot terítünk, erre egy 20 cm-es kerek tortakarikát és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát. Hűtőben alaposan kifagyasztjuk.

Marcipán mousse torta fázis

3. A meggyes betéttel folytatjuk. Ehhez a meggyet egy botmixer segítségével kissé darabosra turmixoljuk. Jöhet hozzá a búzadara, a kétféle cukor és az aroma. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Legalább langyosra hűtjük.

Marcipán mousse torta fázis

4. Közben elkezdjük a torta összeállítását. A kihűlt tésztát forgatható tortaállványra helyezzük. A 100 g marcipánt szilikon nyújtólapon kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjunk szúrni belőle egy 20 cm-es kört. A marcipánt a tészta közepére helyezzük, erre kerül a kifagyasztott ropogós. A ropogós köré állítható tortakarikát csatolunk és a meggyes masszát szép egyenletesen eloszlatjuk rajta egy kis méretű, hajlított kenőkés segítségével. Ezután legalább 2 óra hűtés következik.

Marcipán mousse torta fázis
cukrász kellékek

5. Ha a hűtésre szánt idő letelt, akkor készítjük el a marcipán mousset. Ehhez a 2dl tejszínbe mérjük a kétféle cukrot, a marcipánt és a vanília rúd kikapart magját, valamint a héját is. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A marcipános tejszínt alacsony lángon, folytonos felügyelet mellett addig melegítjük, amíg a marcipán teljesen fel nem olvad benne. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a feláztatott, kinyomkodott zselatinokat. Eltávolítjuk a vanília héját és langyosra hűtjük.

A 4 dl habtejszínt lágy habbá verjük és a marcipános tejszínnel összeforgatjuk egy szilikon spatula segítségével. A tortát kivesszük a hűtőből. Eltávolítjuk a tortakarikát ás áthelyezzük szorosan a tészta köré. A mousset a tortára öntjük úgy, hogy a gyümölcs mellett is mindenhol megfelelően kitöltse a rést. Ezután újabb hűtés következik, legalább 2-3 óra.

Marcipán mousse torta fázis

6. Amikor a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük lekvárral és durvára darált, pirított, szeletelt mandulával panírozzuk. A tejszínt habbá verjük és csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. A torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk, amire koktélcseresznyéket helyezünk és mandulával megszórjuk.

Marcipán mousse torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.