Az ünnepekre készülődve, vagy akár az ünnepeket követően a maradék mézeskalács felhasználására is jól jöhet ez a mézeskalács sajttorta recept, ezért érdemes elmenteni.😉

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

(1 db 24 cm-es tortához)

A tésztához:

220 g mézeskalács

110 g vaj

A krémhez:

750 g mascarpone

250 g tejföl

2 dl habtejszín

2 db egész tojás

3 db tojássárgája

40 g étkezési keményítő

100 g cukor

1 db bio narancs reszelt héja

2 evőkanál méz

8 g bourbon vaníliás cukor

1 evőkanál vanília aroma

0,5 mk őrölt szegfűszeg

1 mk őrölt gyömbér

1,5 mk őrölt fahéj

A vaníliás fehér csokihoz:

2,5 dl habtejszín

100 g fehér csokoládé

0,5 db rúd vanília

1 db lapzselatin

A díszítéshez:

tetszés szerint mézeskalács

Elkészítés:

1. A tésztához a mézeskalácsot daráljuk le egy késes aprítóban, és keverjük össze az előzőleg mikrohullámú sütőben megolvasztott vajjal! A kb. 24 cm-es torta formánk alját érdemes kibélelni szilikonos sütőpapírral mielőtt szépen elegyengetjük benne a kapott masszát. 

Mézeskalács sajttorta fázis fotó 1

2.  A krémhez mérjük egy keverőtálba a mascarponét, a tejfölt, a kétféle cukrot, a mézet, a fűszereket, és reszeljük bele a narancs héját! Keverjük össze, és ízlés szerint ilyenkor még tovább ízesíthetjük. 

Mézeskalács sajttorta fázis fotó 2

3.  A tojásokat egy külön edényben keverjük el, öntsük hozzá a habtejszínt, a vanília aromát, végül keverjük össze a keményítővel is! (A keményítő puding porral helyettesíthető) Öntsük a krémhez, és keverjük simára, de ne tovább mint szükséges, mert akkor könnyebben fog szétrepedni sütés közben. (Akkor sincs baj ha szétreped) 

Mézeskalács sajttorta fázis fotó 3

4.  A tortakarikát bugyoláljuk be alufóliával, hogy a krém majd ne tudjon kifolyni, és öntsük a krémet a tésztára! Tegyük előmelegített 160 C fokos légkeveréses, párás sütőbe! (Melegítés előtt helyezzünk a sütő aljába egy tepsibe forró vizet amiből majd a hő hatására pára fog képződni.) Süssük kb. 50 percig! Ha a széle már szilárd, de még a közepe remegős akkor elkészült. Hagyjuk először a sütőben, majd szoba hőmérsékleten hűlni, végül tegyük a hűtőbe néhány órára mielőtt körbevágjuk. 

Mézeskalács sajttorta fázis fotó 4

5. A habtejszínt (ha nem jó a habképződő tulajdonsága, akkor egy részét lehet pótolni növényi hab alappal is) lassan melegítsük fel a vaníliával, majd még melegen keverjük benne simára a beletördelt fehér csokoládét, és alaposan hűtsük le! (Esetleg 1 db előzőleg beáztatott lapzselatint is el lehet benne keverni ha nem szeretnénk, hogy túl folyós legyen a krém). 

Mézeskalács sajttorta fázis fotó 5

6. A kihűlt krémet habverővel alaposan keverjük ki, majd oszlassuk el a sajttortánk tetején! A legjobb ha egy éjszakára betudjuk tenni a hűtőbe. Végül mézeskaláccsal tetszés szerint díszítjük.☺ (Tipp: A tortát csak óvatosan átcsúsztatva érdemes áthelyezni a sütőformáról a tálcánkra.) 


Mézeskalács sajttorta
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.