Vidám, nyárias megjelenésű narancsos kókusztorta, amit a  nem túl édes, könnyed ízvilágával még akár egy meleg napon is kellemes elfogyasztani! Készítsétek el Ti is! :)


Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kókuszos piskóták: 

6 db tojás 

120 g cukor 

30 ml étolaj 

100 g kókuszreszelék 

80 g finomliszt 

Narancsos krém: 

6 dl frissen facsart narancslé (100%-os narancslével helyettesíthető) 

20 g vaníliás cukor 

50 g cukor 

1 dl víz 

40 g étkezési keményítő 

1 db lapzselatin 

Kókuszos krém: 

4 dl kókusztej (mi a konzerveset használjuk) 

20 g vaníliás cukor 

60 g cukor 

1 dl habtejszín 

20 g étkezési keményítő 

2 db lapzselatin 

20 g kókuszreszelék 

3 dl habtejszín, habbá verve 

Díszítés: 

20 g kókuszreszelék 

kandírozott narancs kockák 

/A recept lentebb folytatódik/

Cukrász könyv
cukrászkönyv
Cukrász könyv
Recept könyv

Elkészítés: 

1. A piskótákhoz a kókuszreszeléket és a lisztet összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük az étolajat is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. A kapott masszát 3 egyenlő részre mérjük. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és külön-külön kisütjük a lapokat. (A tészta nem alkalmas arra, hogy egyben kisütve utólag vágjuk háromfelé). 175 fokos előmelegített sütőben hőlégkeveréssel a sütési idő kb. 20 perc laponként.

Narancsos kókusztorta recept

2. Közben elkezdjük a krémeket készíteni. A narancskrémmel kezdjük, ehhez 6 dl frissen facsart narancsléhez adjuk a kétféle cukrot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt az 1 dl vízben kikavarjuk és ezt is a narancshoz öntjük. Közepes lángon, kavargatva sűrűre főzzük. Miután lehúztuk a tűzhelyről elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A krémet 3 egyenlő részre mérjük és félretesszük hűlni, időnként kavarjuk át.

Narancsos kókusztorta recept

3. Következő lépésként a kókuszos krémet készítjük el. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot. A keményítőt kikavarjuk az 1 dl habtejszínben és ezt is a kókusztejhez öntjük. Közepes lángon, kavargatva sűrűre főzzük. Miután lehúztuk a tűzhelyről elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A krémet egy keverőtálba öntjük és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a habbá vert 3 dl habtejszínt. A kapott krémet 3 egyenlő részre mérjük.

Narancsos kókusztorta recept
Narancsos kókusztorta recept

4. Összeállítjuk a tortát. Az egyik tészta lapot tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. Egy rész narancsos krémet a tésztára öntünk, egyenletesen elsimítjuk, majd ráöntünk egy rész kókuszos krémet, amit szintén elsimítunk. Erre jön a második tészta, narancsos krém, kókuszos krém, amíg el nem fogy. A tortát kókuszos krém zárja. Egy éjszakára, de legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Narancsos kókusztorta recept

5. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és kandírozott narancs kockákkal dekoráljuk.

Narancsos kókusztorta
A pillanat íze Facebook
Recept könyv