A vörös bársony tortát mi egy kicsit a megszokottól eltérően készítettük el. Remek ötlet valentin napra, szülinapra, vagy csak ha szeretnél enni egy szép és finom tortát. :-) A tortában piros gyümölcsös granola ropogós, piros gyümölcs zselé, és fehér csokoládé mousse egészíti ki a megszokott vörös piskótát.


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

torta receptek

22 cm-es torta

Hozzávalók:

A tésztához (és a panírhoz)

250 g finomliszt

3 db tojás (szétválasztva)

5 g sütőpor

1 csipet

10 g holland kakaópor

10 g keményítő

100 g vaj (puha)

240 g cukor (én a felét eritrittel helyettesítettem)

10 g vaníliás cukor

1 evőkanál vanília aroma

1 evőkanál étel ecet

2 dl étolaj

200 g kefir

szükség szerint piros ételfesték

A ropogós réteghez

50 g piros gyümölcsös granola

50 g fehér csokoládé

A málna zseléhez

130 g fagyasztott málna

30 g nádcukor

10 g vaníliás cukor

3 db lapzselatin

A krémhez:

150 g fehér csokoládé

250 g mascarpone

4 dl állati habtejszín

2 dl növényi habtejszín

40 g cukor (ízlés szerint)

20 g vaníliás cukor

5 db lapzselatin

A díszítéshez:

ízlés szerint a tésztából levágott tészta morzsa

ízlés szerint friss málna

Szakács könyv

Elkészítés:

A tésztához kezdjük el összekeverni a száraz hozzávalókat! A lisztet, a sütőport, a keményítőt, a kakaóport, és a sót! A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd folyamatosan keverjük hozzá a tojás sárgájákat, az olajat, az ecetet és végül a kefirt! 

Több részletben alaposan keverjük hozzá a száraz hozzávalókat!

 

Adjunk hozzá annyi ételfestéket apránként, hogy elérjük a kívánt színt! Verjük habbá a tojásfehérjét, keverjük hozzá, majd a kapott masszát öntsük egy kb. 22 cm-es tortakarikába, és helyezzük egy előmelegített 180 C fokos sütőbe! Süssük készre (tűpróba) kb. 1 óra alatt!

 Várjuk meg míg kihűl, vágjuk le egyenletesre a kívánt vastagságra, és szúrjuk ki a kívánt átmérőjűre. (Ha van egy 18 vagy 20 cm-es torta karika, akkor azzal vágjuk ki a közepét). A levágott tésztadarabokat tépkedjük apró darabokra! 

A kiolvasztott málnát turmixoljuk le, adjuk hozzá a kristálycukrot, és áztassuk hideg vízbe (5-10 perc) a lapzselatinokat! A málna turmixot kavargatva forraljuk fel, vegyük le a tűzről, keverjük el benne a vaníliás cukrot, és amíg még meleg alaposan kavarjuk el benne a kifacsart lapzselatinokat! A tortakarikánkat alaposan béleljük ki folpackkal és öntsük bele a málnát, majd tegyük hűtőbe!

A granolát egy késes aprítóban daráljuk apróra, öntsük hozzá az előzőleg gőz fölött felolvasztott fehér csokoládét, keverjük össze, majd egy tálcán terítsünk le folpackot, és egyenletesen kenjük el a kívánt méretre egy tortakarika segítségével! Tegyük a hűtőbe!

Ha zselé kellően megdermedt, akkor kezdjük elkészíteni a krémet! 1 dl állat, és 0, 5 dl növényi tejszínbe tördeljük bele a fehér csokoládét! folyamatos kavarás közben kezdjük el melegíteni amíg el nem olvad a csokoládé! Végül keverjük el benne alaposan az előzőleg 5 percre hideg vízbe áztatott, és kifacsart lapzselatinokat! Keverjük el benne a kétféle cukrot is! A mascarponéhoz egy keverőtálba öntsük hozzá a maradék állati, és növényi tejszínhabot!

Ha a csokoládés tejszín már kellően lehűlt, akkor azt is öntsük a mascarponéhoz, és robotgéppel habosítsuk alaposan ki a krémet!

 A krém harmadát alaposan tömörítve kenjük el a tésztán, és simítsuk el! 

Helyezzük a közepére a kidermedt ropogóst, majd kenjük rá a krém második harmadát! 

Végül helyezzük a közepére a kidermedt málna zselét is, és kenjük rá a maradék krémet! Tegyük a hűtőbe vagy a fagyasztóba néhány órára! 

Helyezzük a tortát a tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) mielőtt eltávolítjuk róla a karikát! 

Tetszés szerint panírozzuk a tésztáról levágott morzsával, és díszítsük friss, vagy liofilizált málnával! 


Vörösbársony torta
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.