Bár nekünk sajnos nincs rá lehetőségünk, hogy részt vegyünk az évente megrendezésre kerülő felhíváson, amikor meghirdetik a „Magyarország tortája” versenykiírást,  mint torta kedvelők mi is mindig izgatottan várjuk a győztesek kihirdetését, és hogy megismerjük a nyertes tortákat, majd elérhetővé tegyék azok receptúráját.

Mert mindig van valamiféle varázsa annak, ha a családi asztalnál egy kedvelt országtorta kerül felvágásra. Az országtorták különlegesek, hangzatosak, és látványosak. És bár a saját receptjeink között is rengeteg kedvenc van, mégis gyakran lepjük meg mi magunkat, vagy szeretteinket is  valamelyik győztes finomsággal. E cikk írásakor tudatosult bennünk, hogy valóban a legtöbb országtortát egymás születésnapjára készítettük el első alkalommal, vagy pedig  a házassági évfordulónkat ünnepeltük velük.

A legtöbb ilyen nyertes torta sajnos korlátozott ideig érhető el a cukrászdák kínálatában, de nem csak ezért érdemes saját magunknak elkészíteni!

Tapasztalunk szerint a legtöbb közzé tett recept nyelvezete, és leírása viszonylag  nehezen érthető azoknak aki nem annyira jártasak a cukrászatban, ezért elkezdtük feltölteni a weboldalunkra az általunk már korábban elkészített nyertes tortákat úgy, hogy a receptjét szerintünk érthetően, néhol picit leegyszerűsítve, fázis fotókkal ellátva tesszük közzé. Kerültük a nehezen beszerezhető alapanyagok, és az idegen szavak használatát. Így talán Te is bátrabban vágsz bele az elkészítésükbe, és a visszajelzéseitek alapján valóban tudunk segíteni ebben, aminek nagyon örülünk. :-)

A listát igyekszünk folyamatosan bővíteni, és írjátok meg nekünk véleményeteket róluk, illetve hogy melyiket látnátok még szívesen a mi leírásunkkal is.

Szakács könyv

(A receptekért kattintsatok a recept nevére, vagy a képekre!)

Pándi meggytorta (Országtorta 2009)

Zila László – Zila Kávéház / Budapest

A mennyei 2009-es országtorta, a "Pándi meggytorta" receptje, mely néhány pontban eltér az eredeti recept leírásától, hogy könnyebb legyen elkészíteni, de az eredmény így is mesés! Amit kiemelnénk a tortából, az mindenképpen a tészta! Mennyei finom, könnyed állagú! Érdemes kipróbálni!

Országtorta recept

Barackos köles torta (Országtorta 2011) 

Zila László – Zila Kávéház / Budapest

Egy igazán különleges ízvilágú torta, amely 2011-ben méltán nyerte el az Ország tortája díjat! A köles mind a krém, mind pedig a tészta fő alapanyaga, remekül kiegészülve a sárgabarackkal. A torta elkészítéséhez 16 szeletes Zila forma szükséges. 

Országtorta recept

Almás máktorta (Országtorta 2012)

Pintér Zsolt - Koko Cukrászda / Veszprém

Rendkívül finom máktorta almás töltelékkel és vaníliás krémmel , ami a rétegeinek köszönhetően szerintünk felvágva az egyik legszebb az eddigi országtorták közül. 

Országtorta recept

Mézes diótorta (Országtorta 2013)

Bacskó Szilárd - Major Cukrászda / Budapest

2013-ba invitálunk most Benneteket, amikor is az Ország tortája a Milotai mézes diótorta lett! Nem is csoda, hiszen egy fantasztikusan finom tortáról van szó, melyet a dió, a méz és a karamell tökéletes harmóniája alkot.

Országtorta recept

Somlói revolúció (Országtorta 2014)

Damniczki  Balázs - Damniczki Cukrászda / Székesfehérvár

Rum, vanília, narancs és sok csokoládé jellemzi a 2014-es országtortát, melyet könnyedén Te is az ünnepi asztalra helyezhetsz! Olvasd el a részletes leírásunkat az elkészítéséről, és kezdj neki bátran! :-) 

Országtorta recept

Sárgabarackpálinkás karamell torta (Országtorta 2015)

Szó Gellért - G&D Kézműves Cukrászda  / Salgótarján

A különleges 2015-ös ország torta otthon is könnyen elkészíthető, mégis különleges, és mennyei verziója sárgabarack ízzel, pálinkával, és karamellel. Készíts otthon országtortát! Igazi bakancslistás torta, ne hagyd ki! :) 

Országtorta recept

Őrség zöld aranya (Országtorta 2016)

Szó Gellért - G&D Kézműves Cukrászda  / Salgótarján

Az egyik legínyencebb ízvilágú torta, melyben a tökmag, a fehércsokoládé és a málna a meghatározó. Az eredeti recepthez képest néhány pontban eltér, így egyszerűbben elkészíthető, de nagyon finom.

Országtorta recept

Komáromi kisleány (Országtorta 2018)

Sztaracsek Ádám - Jánoska Cukrászda / Komárom

A torta elkészítésénél egy-egy apróbb lépéstől eltekintve próbáltuk az eredeti receptet követni. Mennyei ízvilágú torta, a körte és az étcsokoládé fantasztikus párosának köszönhetően. Gyakorlottabb háziasszonyok figyelmébe ajánljuk.

Országtorta recept
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.