Egy különleges, egzotikus ízutazás. A ma nálunk még mindig nem túl elterjedt indiai fűszer egy igazi villantós desszertté varázsolja a tortát, ahogy kiegészíti az akár nélküle is mennyei Mangó-Kókusz ízkombinációt.
ElovasomEgy különleges, egzotikus ízutazás. A ma nálunk még mindig nem túl elterjedt indiai fűszer egy igazi villantós desszertté varázsolja a tortát, ahogy kiegészíti az akár nélküle is mennyei Mangó-Kókusz ízkombinációt.
Elovasom„A Mézes zserbó, és a Mézes krémes sokszor felcserélve kerül elnevezésre. Mi most a cukrász tankönyvekben szereplő megnevezéseket alapul véve a a Mézes zserbót készítettük el újra búzadara mouss-al, sült barackkal, mézes tésztákkal „
ElovasomA klasszikus Répatorta ízei köszönnek vissza ebben a tortában, kissé újra gondolva. Répás-diós tészta, narancsos mascarpone krém, vaníliás-narancsos mousse, fehércsokoládé glazúrral zárva. Édesanyámat leptük meg vele születésnapja alkalmából.
ElovasomAz édesebb ízek kedvelőinek egy mesés karamell torta! A torta minden falatja egy igazi ízrobbanás a szájban, krémes állaga miatt élvezet a fogyasztása, és bár klasszikus megjenésű, mégis más mint a megszokott épített torta. :-)
Elovasom„Ez az igazi klasszikus süti nem véletlenül sokak kedvence. Karácsonykor kihagyhatatlan, hiszen a legtöbbünknek a kedvenc ünnepünk jut róla eszébe. De nem csak akkor érdemes elkészíteni, mert jellemzően szokták húsvétra, lakodalmakra, és más ünnepekre is kínálni. Tortaformában most még ünnepélyesebb hangulatot kelt, de nincs az az unalmas hétköznap sem amikor ellent tudnánk állni neki. :-) Készítsd el te is!”
ElovasomOktóber végén, az ünnep közeledtével drasztikusan megnő a tökkel készült receptek népszerűsége. Ez alkalommal mi is készültünk egy mennyei tortával, amiben az egyik fő alapanyag a sütőtök lett. Bátranel lehet készíteni akkor is ha nem kedveljük ezt az alapanyagot, mert nálunk is megosztóak a vélemények róla, de abban mindketten egyetértettünk, hogy a végeredmény valami fantasztikus lett. :-
Elovasom„Gyerekkoromban a két kedvenc süteményem a „Krémes”, és a „Puncs szelet” meghatározóvá tette a cukrászkészítmények iránti rajongásomat. A rajongásomnak, és Margóval való megismerkedésemnek köszönhetően kezdtem el a sütik, és torták készítését.”
Elovasom„A rengeteg csokoládé mellé a citromos sárgabarack egy igazán pazar ízélményt nyújt. Belopta magát a szívünkbe :-) ”
ElovasomEgy tipikusan olyan kényeztető édes fogás, amikor érdemes megtálalni magunknak egy szép desszertes tányérra, megteremteni a nyugodt, kellemes körülményeket, leülni, és lassan elfogyasztva villánként kiélvezni az ízek találkozása okozta örömöket! Igazi feltöltődést okozhat a lelkünknek :)
Elovasom„Emlékeim szerint volt egy időszak, amikor majdnem mindenki Üdítő szeletet készített. Volt aki Mirindát vagy más üdítőt használt, de abban az időben nálunk a Fantával került be tudatunkba. Egy igazi retro sütemény, amit ma már talán ritkábban húznak elő a háziasszonyok a tarsolyukból. Úgy érezzük, hogy sikerült egy még ízletesebb, és élvezhetőbb tortát készítenünk belőle, amit érdemes kipróbálnotok.”
ElovasomValójában írhatnánk a torta ízhatásáról, a gyümölcsök zamatosságának nyújtottotta élvezetről amiközben együtt fogyasztod a sós karamellás, és mandulás mousse-al. Írhatnánk az étvágygerjesztő megjelenéséről amikor felvágjuk a tortát, és megpillantjuk a mennyei, színben is harmonizáló rétegeket. De nem tesszük. Készítsd el, és tapaszdald meg Te magad is! :)
ElovasomAlkohol tartalma miatt felnőtteknek tudunk kedvébe járni ezzel a mennyei tojáslikőrös főzöttkrémmel készült mousse tortával. Diós linzer, és felvert tésztával, gyümölcskrémmel, és narancsos-tojáslikőrös krémmel töltött égetett tészta golyókkal kombináltuk, így nem csak elegáns megjelenésű lett, de egy ellenállhatatlan finomság is ezen ízek kedvelőinek.
Elovasom