A különleges pillanatokért

Mogyorós karamell torta

( A Toffifee Ihlette) Édes, és intenzív! Csábító és émelyítő! Olyan mint ahogy szeretjük, és mint amit elvárunk tőle. A gyerekek imádni fogják, és bárki aki szereti az édes ízek okozta eufóriát.

Elovasom  

Meggyes-Mákos Oreo torta

Kevés étvágygerjesztőbb, vagy vonzóbb megjelenésű desszert létezik, mint amit az alábbi összetevők nyújtanak az édes ízekre vágyakozó tekintetünknek. Szerencsére a kóstolást követően sem kell csalódnunk. Mi úgy hisszük, hogy sikerült e két klasszikus ízt szuperül fúzionálni

Elovasom  

Mangó-Kókusz kardamom moussel-al

Egy különleges, egzotikus ízutazás. A ma nálunk még mindig nem túl elterjedt indiai fűszer egy igazi villantós desszertté varázsolja a tortát, ahogy kiegészíti az akár nélküle is mennyei Mangó-Kókusz ízkombinációt.

Elovasom  

Mézes zserbó torta

„A Mézes zserbó, és a Mézes krémes sokszor felcserélve kerül elnevezésre. Mi most a cukrász tankönyvekben szereplő megnevezéseket alapul véve a a Mézes zserbót készítettük el újra búzadara mouss-al, sült barackkal, mézes tésztákkal „

Elovasom  

Répatorta

A klasszikus Répatorta ízei köszönnek vissza ebben a tortában, kissé újra gondolva. Répás-diós tészta, narancsos mascarpone krém, vaníliás-narancsos mousse, fehércsokoládé glazúrral zárva. Édesanyámat leptük meg vele születésnapja alkalmából.

Elovasom  

Rumos-diós karamell torta maracujás ananászkrémmel

Az édesebb ízek kedvelőinek egy mesés karamell torta! A torta minden falatja egy igazi ízrobbanás a szájban, krémes állaga miatt élvezet a fogyasztása, és bár klasszikus megjenésű, mégis más mint a megszokott épített torta. :-)

Elovasom  

Diós zserbó torta

„Ez az igazi klasszikus süti nem véletlenül sokak kedvence. Karácsonykor kihagyhatatlan, hiszen a legtöbbünknek a kedvenc ünnepünk jut róla eszébe. De nem csak akkor érdemes elkészíteni, mert jellemzően szokták húsvétra, lakodalmakra, és más ünnepekre is kínálni. Tortaformában most még ünnepélyesebb hangulatot kelt, de nincs az az unalmas hétköznap sem amikor ellent tudnánk állni neki. :-) Készítsd el te is!”

Elovasom  

Sütőtök torta karamellizált fehér csokival, barackkal és pekándióval

Október végén, az ünnep közeledtével drasztikusan megnő a tökkel készült receptek népszerűsége. Ez alkalommal mi is készültünk egy mennyei tortával, amiben az egyik fő alapanyag a sütőtök lett. Bátranel lehet készíteni akkor is ha nem kedveljük ezt az alapanyagot, mert nálunk is megosztóak a vélemények róla, de abban mindketten egyetértettünk, hogy a végeredmény valami fantasztikus lett. :-

Elovasom  

Puncs torta

„Gyerekkoromban a két kedvenc süteményem a „Krémes”, és a „Puncs szelet” meghatározóvá tette a cukrászkészítmények iránti rajongásomat. A rajongásomnak, és Margóval való megismerkedésemnek köszönhetően kezdtem el a sütik, és torták készítését.”

Elovasom  

Sacher torta (Sacher mousse torta)

„A rengeteg csokoládé mellé a citromos sárgabarack egy igazán pazar ízélményt nyújt. Belopta magát a szívünkbe :-) ”

Elovasom  

Banános panna cotta torta dió grillázzsal

Egy tipikusan olyan kényeztető édes fogás, amikor érdemes megtálalni magunknak egy szép desszertes tányérra, megteremteni a nyugodt, kellemes körülményeket, leülni, és lassan elfogyasztva villánként kiélvezni az ízek találkozása okozta örömöket! Igazi feltöltődést okozhat a lelkünknek :)

Elovasom  

Fanta szelet

„Emlékeim szerint volt egy időszak, amikor majdnem mindenki Üdítő szeletet készített. Volt aki Mirindát vagy más üdítőt használt, de abban az időben nálunk a Fantával került be tudatunkba. Egy igazi retro sütemény, amit ma már talán ritkábban húznak elő a háziasszonyok a tarsolyukból. Úgy érezzük, hogy sikerült egy még ízletesebb, és élvezhetőbb tortát készítenünk belőle, amit érdemes kipróbálnotok.”

Elovasom