Egy kedves ismerősünknek készítettük ezt a gluténmentes csokitortát málnával, és pisztáciával. Mivel nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttünk, hogy feltöltjük a receptjét is. Fázis fotók szerencsére már megszokásból készülnek :)

Készítsd el, és nyűgözd le Te is a vendégeidet!

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához 

Kakaós piskóta: 

3 db tojás 

100 g cukor 

3 ek hideg víz 

90 g gluténmentes lisztkeverék (Schar Mix It Farina) 

15 g cukrozatlan kakaópor 

6 g gluténmentes sütőpor 

Csokoládé krém: 

100 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

2 db tojássárgája 

20 g vaníliás cukor 

1 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Málna zselé: 

250 g fagyasztott málna 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

½ db citrom leve 

3 db lapzselatin 

Pisztácia krém: 

70 g sótlan, hántolt pisztácia 

1 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

2 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

75 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Csokoládés hab: 

1,5 dl habtejszín 

50 g étcsokoládé 

50 g tejcsokoládé 

Díszítés: 

1-2 ek málnalekvár 

50 g durvára darált pisztácia 

csokoládés hab 

liofilizált málna 

Cukrász könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a lisztkeveréket, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk a sárgájához. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

2. A csokoládé krémmel folytatjuk. A kétféle csokit egy keverőtálba tördeljük és félretesszük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük az 1 dl habtejszínt és alacsony lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Ráöntjük a csokira és alaposan összekeverjük, hogy a csoki felolvadjon. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

3. Elkezdjük a torta összeállítását. A piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A csokis krémet a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük dermedni, amíg a következő réteg készül.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

4. A zseléhez a málnát a kétféle cukor és a citromlé hozzáadásával felolvasztjuk, majd turmixoljuk. A zselatinokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, majd a csokis rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselé meg nem dermed.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

5. A pisztáciás krémhez a pisztáciát késes aprítóban ledaráljuk, és egy keverőtálba mérjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl habtejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, és a pisztáciára öntjük. Alaposan összekeverjük, végül beleforgatjuk a 2 dl, lágy habbá vert habtejszínt. A kapott krémet a málnára öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept
Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

6. A csokoládé habhoz a kétféle csokit egy keverőtálba tördeljük. A habtejszínt felforrósítjuk, ráöntjük a csokira és kikavarjuk, hogy a csoki teljesen felolvadjon. Letakarva hűtőben alaposan kihűtjük.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

7. A glazúrhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A habtejszínbe tördeljük a kétféle csokit és közepes lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a pisztáciás rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe további 1-2 órára.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával recept

8. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a pisztáciával panírozzuk. A kihűtött csokis tejszínt habbá verjük és egy csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük. A torta tetejére körben habrózsákat nyomunk, amit liofilizált málnával és durvára darált pisztáciával dekorálunk.

Gluténmentes csokitorta málnával és pisztáciával