Édes sikersztori a kinder bueno kedvelőinek A kakaós piskótán a mogyoró mousse hozza a édes mogyorós ízt, a roppanós réteg kellemes plusz állagot kölcsönöz a szelet fogyasztásakor, és a tejhab tökéletesen ellensúlyozza az édes ízeket. A torta tetején lévő csoki réteg pedig kellőképpen kiegészíti az összhatást.

Torta recept

Hozzávalók

1 db 24cm-es tortához

Tészta:

3 db tojás

3 ek víz

120 g cukor

80 g finomliszt

40 g cukrozatlan kakaópor

6 g sütőpor

Mogyorós hab :

250 g mascarpone

250 g mogyorókrém

1 dl habtejszín

3 db lapzselatin

2,5 dl felvert habtejszín

Mogyorós roppanós réteg:

1 cs. (2 db) Kinder bueno csoki

20 g fagyi tölcsér

60 g törökmogyoró (vagy sótlan földi mogyoró)

50 g fehér csoki

50 g mogyorókrém

Tejhab:

2 dl tej

20 g cukor

20 g vaníliás cukor

20 g étkezési keményítő

2 db lapzselatin

1,5 dl felvert habtejszín

Csoki glazúr:

50 g tejcsoki

50 g étcsoki

1 dl habtejszín

1 db lapzselatin

Díszítés:

1,5 dl habtejszín, habbá verve

2 ek lekvár

50 g pirított, durvára darált török mogyoró (vagy földi mogyoró)

Bueno csoki

Torta recept

Elkészítés

1. A tésztához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a fehérje habot. Egy 24 cm-es forma alját sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát. 175 fokos, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Kinder bueno torta

2. A mogyorós habhoz mascarponét elkeverjük a mogyorókrémmel. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük és feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. A zselatinos tejszínt a mascarponés krémmel alaposan összekeverjük.

Kinder bueno torta

3. A 2, 5 dl tejszínt habbá verjük és ezt is a krémhez forgatjuk. A piskótát helyezzük tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) helyezzünk, köré  tortakarikát (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen)!   A krémet a piskótára simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Kinder bueno torta
Cukrász kellékek

4. A ropogóshoz a csokit, a tölcsért és a mogyorót késes aprítóban ledaráljuk. A fehér csokit csokiolvasztó tálkába tördeljük és gőz fölött felolvasztjuk,  a mogyorókrémmel együtt a száraz alapanyagokhoz adjuk. A masszát egy folpackkal leterített tálcára simítjuk egy kis méretű hajlított kenőkés segítségével és a tészta nagyságú kört formázunk belőle. Alaposan kifagyasztjuk és a mogyorókrémes rétegre helyezzük.

Kinder bueno torta

5. A tejhabhoz a tejet a cukor és a keményítő hozzáadásával besűrítjük. Hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott zselatint. Langyosra hűtjük és beleforgatjuk a felvert habtejszínt. Az így kapott krémet a ropogós rétegre simítjuk. Hűtőben kidermesztjük.

Kinder bueno torta

6. A glazúrhoz a kétféle csokit a tejszínben felolvasztjuk. Elkeverjük benne a feláztatott zselatint és a kidermedt tejhab tetejére öntjük. Legalább 2-3 órát hűtjük.

Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a mogyoróval panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Bueno csokival dekoráljuk.

Kinder bueno torta

Jól mutat teljesen körbepanírozva is:

Kinder bueno torta
Kinder bueno torta
Kinder bueno torta
Kinder bueno torta






Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.